Με τη σειρά της Tegra η Nvidia τα έκανε ελαφρώς… σαλάτα την πρώτη φορά, αλλά εδώ και τρια χρόνια και ειδικά με τα Tegra 2 και 3 έχει πετύχει να είναι ηγέτιδα σε ΑRM σχεδιασμού chips.

Μιλώντας στο CNET λοιπόν ο Nvidia mobile chief κος Rene Haas είπε αρκετά για τα σχέδια της εταιρίας για τα Windows 8 ultrabooks έως και τα convertible tablets. Η Nvidia πιστεύει πως θα πάρει μεγάλο μέρος της Ivy Bridge αγοράς σε επεξεργαστές αλλά με στα γραφικά με τις Kepler GPU στην περίπτωση των ultrabooks.

Ο κος Haas είπε δε πως τα πρώτα ultrabooks με Kepler GPUs αρχίζουν να βγαίνουν, ενώ η Acer θα είναι μάλλον πρώτη με τα Timeline M3. Εκτός από 15άρια σχέδια δε, η Nvidia ελπίζει και σε 14άρια ή και 13άρια ultrabooks.

Θα… πνιγούμε στα ultrabooks

“You’re going to see lots and lots of ultrabooks on Ivy Bridge using 600M. HP, Dell, Samsung, Sony, Toshiba, Lenovo, Acer, Asus — all are going to use the 600M, and there will be a significant number of them building Ivy Bridge…ultrabooks,” είπε ο κος Haas.

Φυσικά τα 13άρια έχουν το ζήτημα της τιμής – πως θα είναι φτηνά με ακριβή κάρτα γραφικών; – ενώ ο κος Haas sees βλέπει να γίνεται εφιτκό: “fanless, ultrathin” συσκευές στις 13” αλλά το 2013. Και μιλάμε ή για κλασικά notebooks ή για convertible tablets, αλλά πιο φτηνά από τα σημεριμά 1ης γενιάς ultrabooks.

Ο κος Haas σημειώνει πως θα χρησιμοποιούνται σε τέτοια μηχανάκια και next-generation Tegra ή Atom τσιπ ενώ η Intel όπως έχουμε πει ετοιμάζει και νέα Atom σε μεγέθη για αργά φέτος.

“So, you’re going to have very thin systems that don’t have fans that have tremendous battery life that are very different than the systems you see today. At really good price points,” λέει ο mr Haas.

Τι θα αγοράσεις το 2013;

Κάτι με συνδυασμό next generation ARM σχεδιασμού – ένα Tegra 4, αλλά με Windows 8 για φτηνά ultrathin και “ultra-cheap convertibles”. Φυσικά η Nvidia θα δώσει μάχη με πολλούς σχεδιαστές επεξεργαστών.

Μάχη…