… για Internet και όχι μόνο σε κάθε τηλεόραση.

Σύμφωνα με online άρθρο της TelecomPaper η Sony θα λανσάρει δύο set-top-boxes (STBs) που θα τρέχουν με λειτουργικό Android OS στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο. Τα νέα αυτά μοντέλα θα δίνουν πρόσβαση σε Google apps και Video-on-Demand (VoD) σε κάθε τηλεόραση. Όπως λέει η κυρία Stephane Labrousse, marketing director στην Sony France, “Google TV, which launched in the U.S in October 2010, will finally come to markets such as the UK, Germany, France and Spain.”. Κάτι που σημαίνει πως αρχικές αγορές θα είναι τον Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Στο δε τηλεχειριστήριο θα υπάρχει και ένα κουμπί menu που θα κατευθύνει τους χρήστες στο Google Play Store με 120 έως και 200 apps για κατέβασμα ενώ η κυρία Labrousse συμπλήρωσε πως μετά το λανσάρισμα η Google θα ετοιμάσει και localized apps για διαφορετικές περιοχές και χώρες. Η Google έχει φέρει σε χρήση και ένα ειδικό Sony τηλεχειριστήριο που λειτουργεί και με φωνητικές εντολές για να λειτουργήσεις το top-box.

Αν και είναι η Sony έχει ‘στήσει’ το όλο σύστημα, έχει αφήσει έξω το content suggestion σύστημα με βάση τη search history που είχε το αμερικάνικο σύστημα, το γνωστό και ως ‘Google-Box’ ενώ η γαλλική έκδοση έχει και YouTube και μουσική, βίντεο και τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες της ίδιας της Sony να ενσωματώνονται.

Το κόστος υπολογίζεται στα 200-300 ευρώ για τα μοντέλα που θα έρθουν…