Η εταιρία που είναι γνωστή για τα εύκολα-φτιάξτο-μόνος σου ηλεκτρονικά, σχεδιάζει να μπει στην αγορά των consumer electronics. Ναι, να πουλάει τηλεοράσεις, ασύρματα συστήματα ήχου και Blu-ray CD/DVD players από το νέο έτος.

Η εταιρία δουλεύει μαζί με την TCL Multimedia από την Κίνα πάνω στο σχέδιο. Τα αντικείμενα θα εμφανιστούν σε καταστήματα της Ikea σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις αρχικά τον Ιούνιο: “This is a large step for us. We will have an offer that is unique in the market,” είπε ο άνθρωπος της IKEA, κος Magnus Bondesson στο Reuters.

Μίλησε για ένα νέο concept με βάση το οποίο σε ένα σημείο θα αγοράζεις και έπιπλα και ηλεκτρονικά σχεδιασμένα το ένα για το άλλο ενώ, κατά τον Bondesson, στόχος είναι τα λιγότερα καλώδια και χειριστήρια.

Οι τιμές θα ξεκινούν από τις 6,500 Σουηδικές Κορώνες ($960) για έναν συνδυασμό επίπλου, TV και ηχητικού συστήματος ενώ η εταιρία κάνει μεγάλη αλλαγή ρότας. Την κίνηση την απέφευγε μέχρι σήμερα συνεργαζόταν κατά τόπους με άλλες εταιρίες όπως Whirlpool και Electrolux.

Θα πιάσει; Όλα σε ένα; Χμμ….