Μια υπηρεσία προηγμένων τεχνολογιών δηλαδή…

Οι ηγέτες της βιομηχανίας και των αμυντικών συστημάτων ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση της Russian Foundation for Advanced Research Project, μιας υπηρεσίας ειδικά για την Αμυντική Βιομηχανία στη Ρωσία. Όπως μαθαίνουμε, ο Vladimir Putin έχει ήδη περάσει το νομοσχέδιο για ητ χρηματοδότηση της υπηρεσίας και αυτή θα αναλάβει project που θα “can ensure Russian superiority in defense technology,” όπως λέει η υπηρεσία πληροφοριών RIA Novosti.

Η νέα υπηρεσία ίσως να τοποθετηθεί στο Gromov Flight Research Institute που είναι μια βάση για πειραματικά αεροσκάφη κοντά στη Μόσχα και στο μέλλο το σημείο θα μοιάζει με το Skolkovo Innovation Center που είναι μια Silicon Valley για τις εταιρίες τεχνολογίας της χώρας απλά αντί για IT και βιοτεχνολογία όπως στο Skolkovo, οι εταιρίες κοντά στο Gromov θα αναλάβουν κάθε “all high-risk and fundamental research projects in the military-industrial complex,” όπως λέει ο Dmitry Rogozin.

Καθώς η στρατιωτική τεχνολογία της χώρας γηράσκει απότομα, είναι σίγουρα καλή εποχή για μια τέτοια κίνηση.

Είναι δε απαραίτητο χωρά εκτός από το stealth μαχητικό που ετοιμάζει, το PAK FA – T-50, να ετοιμάσει και σκάφη ρομπότ ή και συστήματα avionics και κάθε νέα τεχνολογία όπως έχει κάνει η Αμερική για το F-22.

Οι Ρώσοι, όπως λένε και στο Wired< ενδιαφέρονται και για directed energy weapons, όπλα όπως το Active Denial System ενώ θέλουν να αναβαθμίσουν και τα υποβρύχια τους. Αντίπαλο δέος είναι ΚΑΙ η Κίνα με σκάφη όπως το J-20 και παρόμοια προγράμματα. Προηγμένα συστήματα όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι Bulava αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Και άρα μια υπηρεσία είναι απαραίτητη...