Η Nasa ανακοινώνει και νέα αποστολή στο 2016 με στόχο τον πυρήνα του Άρη.

Η αποστολή θα ονομάζεται InSight και θα έχει σαν στόχο να ερευνήσει αν ο πυρήνας του Άρη είναι υγρός ή όχι όπως της Γης.

Ο διοικητής της NASA κος Charles Bolden είπε για το project: “The exploration of Mars is a top priority for NASA, and the selection of InSight ensures we will continue to unlock the mysteries of the Red Planet and lay the groundwork for a future human mission there. The recent successful landing of the Curiosity rover has galvanized public interest in space exploration and today’s announcement makes clear there are more exciting Mars missions to come.”

Tην αποστολή θα αναλάβει το τμήμα της NASA, το JPL(Jet Propulsion Laboratory) και το σκάφος θα έχει δύο κάμερες όπως και ρομποτικό χέρι αλλά και θερμικό ρομπότι: συνολικό κόστος της αποστολής τα $425 εκατομμύρια ενώ το InSight θα είναι διεθνής αποστολή με τη NASA να συνεργάζεται με το Centre National d’Etudes Spatiales και το German Aerospace Center. Η εκτόξευση θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2016 και θα προσεδαφιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016.