Με το 2012 να ετοιμάζεται να κλείσει, τα Ultrabook, το πνευματικό τέκνο της Intel, δεν είναι σίγουρο πως θα πετύχουν τον στόχο τους, με την IHS iSuppli να έχει μειώσει τις προβλέψεις της για Ultrabook πωλήσεις κατά 50%…

“Global ultrabook shipments are falling short of expectations in 2012,” λέει η εταιρία σε δελτίο τύπου της με τις πωλήσεις Ultrabook να υπολογίζονται από τα 22 εκατομμύρια μονάδες στις 10.3 εκατομμύρια ενώ η εταιρία έκοψε και 20 εκατομμύρια μονάδες από τον επόμενο χρόν με την πρόβλεψη για το 2013 να κατεβαίνει από τα 61 εκατομμύρια Ultrabooks στα 44 εκατομμύρια.

Βασικό πρόβλημα φαίνεται να είναι οι, μέχρι πριν από λίγο, υψηλές τιμές για τα πιο πολλά Ultrabooks αν και επιτέλους μερικά low-cost Ultrabooks όπως της Sony και της Lenovo αρχίζουν να εμφανίζονται συνδυάζοντας ποιότητα και κάτω από $1,000 τιμή.

Στην άλλη άκρη είναι τα tablets βέβαια ενώ η εταιρία περιμένει πως τα μισά από τα 2012 Ultrabooks θα πουληθούν αυτούς τους 3 μήνες. Και θα φτάσουμε τα 95 εκατομμύρια Ultrabook μέχρι το 2016.