Θα προσπαθήσει να ανακάμψει η εταιρία μετά το απογοητευτικό περασμένο τρίμηνο με desktop πωλήσει να είναι στο -79% σε σύγκριση έτους με έτος…

Με ταχύτερους επεξεργαστές, τους third generation Intel quad-core όπως και NVIDIA γραφικά και νέα επιλογή αποθήκευσης, το Fusion Drive. Τα νέα iMac ισχυρίζονται πως είναι τα “most advanced desktop Apple”.

Ναι. Είναι εντυπωσιακά. Τα νέα iMac έχουν 40% λιγότερο όγκο και πάχος στα 5 χιλιοστά όπως και μια νέα “completely reengineered” οθόνη για 75% λιγότερες ανακλάσεις με ένα “anti-reflective coating”.

Το 21.5άρι iMac θα βγει το Νοέμβρη και το 27αρι Δεκέμβρη.

Αναβάθμιση επεξεργαστών – οι iMac θα έχουν τους quad-core Intel Core i5 με αναβαθμισιμότητα σε Core i7 και NVIDIA GeForce για γραφικά ενώ κάθε iMac θα έχει 8GB μνήμης 1600 MHz και 1TB σκληρός. Επιλέγεις μέχρι και 32GB μνήμης και 3TB σκληρό ή 768GB flash. Με δύο Thunderbolt και τέσσερις USB 3.0.

Fusion Drive – μια νέα “storage option” για συνδυασμό π.χ 128GB flash με ένα 1TB ή 3TB σκληρό σε ένα τμήμα. Το Fusion Drive προσαρμόζει την λειτουργία ανάλογα με τη χρήση του iMac.

Energy Efficient – Και το iMac και Mac mini υπακούουν στα Energy Star 5.2 για EPEAT Gold rating. Το iMac χρησιμοποιεί 50% λιγότερη ενέργεια σε idle και έχει LED-backlit οθόνη χωρίς ‘βλαβερά’ στοιχεία με PVC-free εξαρτήματα και λοιπά ecoλογικά στοιχεία.