Η Intel και επισήμως ρίχνει έναν dual-core Atom επεξεργαστή που ανήκει στην τεχνολογία Clover Trail+…

ntel-atom-clover-trail-3

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress 2013 και υπόσχεται νέα προϊοντα, οικοσυστήματα και πλατφόρμες όπως και Android tablets.

Η εταιρία υπόσχεται μειωμένες καταναλώσεις και είναι για smartphones και Android tablets ενώ είναι το πρώτο της multimode-multiband LTE μοντέλο για το 2013.

Η Intel λέει πως στήνει έτσι νέα πλατφόρμα με smartphone reference σχεδιασμός ενώ μιλάμε για 32nm dual core Atom επεξεργαστές και τρία μοντέλα.

Τι άλλο σε specs;

Τρεις επεξεργαστές, οι Z2580, Z2560, και Z2520 με ταχύτητες έως και 2 GHz, 1.6 GHz και 1.2 GHz ενώ υποστηρίζει και Intel Hyper-Threading τεχνολογία με ενσωματωμένο Intel Graphics Media Accelerator πυρήνα γραφικών με ταχύτητα 533 MHz.

Υπάρχει full 1080p hardware-accelerated βίντεο κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση που υποστηρίζεται με 30 καρέ/δευτ. ενώ η εταιρία μιλά για δύο κάμερες, υποστήριξη για primary αισθητήρα έως και 16 megapixels.

Υποστηρίζει: panorama capture, 15 frame per second burst mode for eight megapixel photos, real-time facial detection and recognition, and mobile HDR image capture.

Υποστηρίζεται δε και η τεχνολογία Intel Identity Protection Technology όπως και ανάλυση 1900 x 1200 για Android tablet σχέδια που θα έχουν και: Android 4.2, Intel Wireless Display Technology, HSPA+ σε 42Mbps και Intel XMM 6360 Slim modem.

Η Intel λέει πως θα έχει μηχανάκια από Lenovo, Asus, ZTE.