Πανικός με τα UAVs αυτό το μήνα…

Και είναι σειρά του Αμερικανικού Ναυτικού και του τελευταίας γενιάς συστήματος, το MQ-4C Triton Unmanned Aircraft System με τα 14.5 μέτρα εκπέτασμα να πετάξει.

MQ-4C Triton BAMS

Με ισχύ από έναν κινητήρα Rolls-Royce AE 3007 turbofan έκανε την πρώτη πτήση του από την Καλιφόρνια και χάρη στο προσωπικό της Northrop Grumman και του Ναυτικού για να πιστοποιηθεί η χρήση του από αεροπλανοφόρα.

Είναι κατασκευής της Northrop Grumman και πέταξε για 80 λεπτά και με υψόμετρο έως και 6,100 μέτρα. Θα είναι μέρος του συστήματος που ονομάζεται Navy Maritime Patrol and Reconnaissance Force και θα συνεργάζεται με τα P-8A Poseidon multi-mission maritime aircraft που αντικαθιστούν τα P-3C Orion για επιχειρήσεις στην Ασία και στον Ειρηνικό.

Το Triton βασίζεται στο Global Hawk UAV με βελτιώσεις σε σκελετό και αισθητήρες όπως τον Electro-Optical Infrared Sensor, το Electronic Support Measures system, το Automatic Identification System (AIS) και άλλα.

Πρώτο βίντεο…

BAMS

Τα Triton UAVs θα έχουν βάση σε όλο τον κόσμο με υψόμετρο έως και 50,000 πόδια (15,000 m) και εμβέλεια έως και 2,000 ναυτικά μίλια (3,700 χλμ) και με πληθώρα επιχειρήσεων – data to support surface warfare, intelligence operations, strike warfare, maritime interdiction, amphibious warfare, homeland defense, and search and rescue.

Μετά τις αρχικές δοκιμές θα πάει στη βάση Naval Air Station Patuxent River στο Maryland για δοκιμές μέχρι να γίνει επιχειρησιακό το 2015.