Μα, η “μικρότερη και ελαφρύτερη βιντεοκάμερα 4K στον κόσμο” με εγγραφή XAVC S…

AX100E

Απλά τη θέλεις.

 

  • Βίντεο 4K από μία μικρή βιντεοκάμερα που παρέχει εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι

  • Αισθητήρας Exmor R™ CMOS τύπου 1,0, με οπίσθιο φωτισμό, που αποδίδει εκπληκτική ποιότητα εικόνων 4K, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό

  • Νέος επεξεργαστής εικόνας BIONZ X

  • Ευρυγώνιος φακός ZEISS Vario-Sonnar T* 29mm με οπτικό ζουμ 12x και Optical SteadyShot

  • Επαγγελματικής ποιότητας έλεγχος με χειροκίνητο δακτύλιο, κουμπιά και ενσωματωμένα φίλτρα ND

  • NFC για σύνδεση με ένα άγγιγμα και Wi-Fi για μεταφορά εικόνων και τηλεχειρισμό από το smartphone σας

Η καινούργια Handycam® AX100E 4Κ, της Sony, είναι ιδανική για ανθρώπους που θέλουν να αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις τους και να τις απολαύσουν στην τηλεόραση BRAVIA 4K με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση. Είναι μικρότερη κατά 74%, περίπου, και ελαφρύτερη κατά 67%, περίπου, σε σχέση με την FDR-AX1E, για άνετη λήψη με το ένα χέρι, ενώ το μικρό της σώμα είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει τα καλύτερα συστατικά από την τεχνολογία της Sony.

Είναι η πρώτη 4K Handycam® που διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα Exmor R™ CMOS, τύπου 1,0, με οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από αυτόν που διαθέτουν οι συνηθισμένες καταναλωτικές βιντεοκάμερες, και συλλαμβάνει άψογες εικόνες 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels) με τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από την Full HD, ενώ επιτρέπει όμορφα εφέ αποεστίασης φόντου.

Ο αισθητήρας 4K συνδυάζεται με τον πολύ δυνατό επεξεργαστή BIONZ X, της Sony, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία μείωσης ψηφιακού θορύβου και λεπτομερούς αναπαραγωγής για εξαιρετικά ζωντανές λήψεις, που είναι ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μαζί με την προηγμένη λειτουργία Cinematone Gamma/Colour της βιντεοκάμερας, η προοδευτική εγγραφή 25p χαρίζει μια θερμή, πλούσια εμφάνιση στις λήψεις σας.

Η Handycam® AX100E χρησιμοποιεί νέο ZEISS Vario-Sonnar T* με οπτικό ζουμ 12x, ο οποίος έχει ρυθμιστεί για λήψεις 4K. Η ανάλυση έχει ραφιναριστεί πάρα πολύ στη γωνία του κάδρου, χάρη στο φακό 11 ομάδων/17 στοιχείων που ενσωματώνει στοιχεία φακού AA (ασφαιρικών φακών) και ED.

Ο φακός, σε αρμονική συνεργασία με τον μεγάλο αισθητήρα τύπου 1,0, τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X και το φακό ZEISS με διάφραγμα 7 λεπίδων, διασφαλίζει αψεγάδιαστες ταινίες και φωτογραφίες, με την επιλογή της δημιουργίας εντυπωσιακών εφέ αποεστίασης – όπως και στις επαγγελματικές βιντεοσκοπήσεις. Για ακόμα πιο προσεγμένα αποτελέσματα, η λειτουργία Optical SteadyShot διατηρεί ομαλή και σταθερή τη λήψη όταν γυρίζετε ταινίες κρατώντας την κάμερα στο χέρι.

Ακόμα μία πρωτιά για την 4K Handycam® είναι η λειτουργία Dual Video Recording που σας επιτρέπει την ταυτόχρονη εγγραφή ταινιών υψηλής ανάλυσης και έτοιμων για κοινή χρήση αρχείων MP4. Γυρίστε ταινίες σε φορμά XAVC S (μέχρι 4K/60 Mbps ή HD/50Mbps) ή AVCHD για να τις προβάλλετε, να τις επεξεργάζεστε και να τις απολαμβάνετε σε υψηλή ανάλυση, ενώ παράλληλα, εγγράφεται, σε φορμά MP4, ένα πιο compact αντίγραφο της λήψης σας, σε χαμηλότερη ανάλυση. Όταν τελειώσετε τη λήψη, απλώς ακουμπήστε το smartphone ή το tablet σας με NFC πάνω στη βιντεοκάμερα AX100E για να μεταφέρετε ασύρματα κλιπ MP4 και να μοιραστείτε γρήγορα και ηλεκτρονικά το περιεχόμενό σας.

Αποκτήστε ακόμα περισσότερες δημιουργικές επιλογές με την εγγραφή υψηλής ταχύτητας κάδρου, η οποία συλλαμβάνει τη δράση σε ποιότητα HD (1280×720). Απολαύστε τις σκηνές που επεξεργαστήκατε στον υπολογιστή σας σε απαλή αργή κίνηση – όπως ακριβώς σε ένα replay στην τηλεόρασή σας.

Η αναπαραγωγή βίντεο και φωτογραφιών στην τηλεόραση 4Κ είναι τόσο απλή, αρκεί να συνδέσετε το παρεχόμενο καλώδιο HDMI. Ακόμα και όταν δεν βλέπετε τηλεόραση σε 4K, μπορείτε να απολαμβάνετε εξαιρετική αναπαραγωγή σε Full HD, η οποία αυτόματα μετατρέπει τη λήψη 4K σε εξίσου πολύ καλή ποιότητα 2K (Full HD), χρησιμοποιώντας πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε κάθε καρέ 4K για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επιπλέον, αγγίζοντας την οθόνη της βιντεοκάμερας σας κατά την αναπαραγωγή 4K, τριμάρεται η περιοχή γύρω από το σημείο που αγγίξατε για αναπαραγωγή, ως ταινία Full HD.

AX100B_bac

Εύκολες, σχεδόν επαγγελματικές δημιουργικές λειτουργίες

Η Handycam® AX100E σάς δίνει τον έλεγχο για να δημιουργήσετε όμορφες εικόνες 4K. Καδράρετε εύκολα τα πλάνα σας με το φωτεινό σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης OLED Tru-Finder, που παρέχει ευρυγώνια επισκόπηση. Μια σειρά από επιλέξιμα φίλτρα Clear, 1/4, 1/16 ή 1/64 ND (Neutral Density) ρυθμίζουν τα επίπεδα του φωτός, που μπαίνει στο φακό. Με αυτόν τον τρόπο, οι βιντεογραφιστές έχουν την ελευθερία να ελέγχουν με ακρίβεια την ταχύτητα του κλείστρου και του διαφράγματος για ακόμα μεγαλύτερες δημιουργικές δυνατότητες. Σε συνδυασμό με τον μεγάλο αισθητήρα εικόνας σάς παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργείτε όμορφα ομαλά εφέ αποεστίασης φόντου, χωρίς να αυξάνεται η ταχύτητα του κλείστρου, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις σε εξωτερικό χώρο με ήλιο.

 Ο κατάλληλα τοποθετημένος δακτύλιος φακού παρέχει εύχρηστο έλεγχο στην εστίαση ή το ζουμ και την έκθεση. Οι λάτρεις του βίντεο θα εκτιμήσουν το κουμπί που βρίσκεται στο πλάι και στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε λειτουργίες, όπως την απολαβή ή τη φωτεινότητα. Είναι εύκολο να κάνετε ρυθμίσεις με τα ακροδάχτυλα σας, ακόμα και όταν κοιτάτε μέσα από το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, έχοντας την LCD οθόνη της βιντεοκάμερας κλειστή. Η προσθήκη της νέας λειτουργίας My Voice Cancelling μειώνει αυτόματα τις φωνητικές συχνότητες που ακούγονται ακριβώς πίσω από τη κάμερα, ενώ οι φωνές των «πρωταγωνιστών» σας παραμένουν ανεπηρέαστες. Ακόμα και αν μιλήσετε άθελά σας, μπορείτε «μαγικά» να μειώσετε την ένταση της φωνής σας, ώστε να ακούγονται μόνο οι φωνές όσων βιντεοσκοπείτε.

Ασύρματη σύνδεση με το τηλέφωνο, το tablet ή την τηλεόραση

Οι ενσωματωμένες λειτουργίες Wi-Fi και NFC σάς δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρετε ασύρματα κλιπ ταινιών και φωτογραφίες από τη Handycam® στο smartphone ή το tablet σας, με ένα απλό άγγιγμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή PlayMemories Mobile για συσκευή με λειτουργικό iOS ή Android. Χάρη στο Wi-Fi μπορείτε, επίσης, να αναπαράγετε ασύρματα περιεχόμενο, που έχετε αποθηκεύσει στη Handycam, στην τηλεόρασή σας, η οποία είναι συνδεδεμένη με δίκτυο (είναι απαραίτητα μια τηλεόραση συμβατή με πρόγραμμα απόδοσης (renderer) DLΝA και ένα σημείο πρόσβασης: δεν είναι συμβατό με φορμά XAVC S). Αγγίξτε τη Handycam® με την κινητή συσκευή σας, με NFC, για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία Smart Remote Control. Ξεκινήστε και σταματήστε την εγγραφή με την κινητή συσκευή σας, ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδανικό για ομαδικές σκηνές ή για ατομικές παραστάσεις, όπου δεν θέλετε να τρέχετε στη βιντεοκάμερα και μετά πάλι πίσω στη σκηνή για να προλάβετε την εγγραφή.

 Η νέα βιντεοκάμερα FDR-AX100E 4K της Sony διατίθεται στην αγορά από τον Μάιο του 2014.

Βιντεοκάμερα 4Κ FDR-AX100E – βασικές προδιαγραφές

Αισθητήρας εικόνας

Αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R™ CMOS με 14,2 ενεργά megapixels, περίπου, τύπου 1,0

Επεξεργαστής εικόνας

BIONZ X

Ανάλυση φωτογραφιών

Μέγιστο 20,0 ενεργά megapixel

Φορμά εγγραφής βίντεο

Φορμά XAVC S: MPEG4-AVC/H264

Φορμά AVCHD, MPEG4-AVC/H264 AVCHD 2.0

MP4: MPEG-4 AVC/H.264

Ανάλυση βίντεο (εγγραφή 4K)

XAVC S 4K : 3840×2160/30P, 24P

Ανάλυση βίντεο (εγγραφή HD)

XAVC S HD : 1920×1080/60P, 30P, 24P

AVCHD:1920×1080/60p(PS),24p(FX,FH),50i(FX,FH), 1440×1080/50i(HQ,LP)

MP4: 1280×720 30p

Εγγραφή Dual Video

XAVC S/MP4 ή AVCHD/MP4*

*όχι σε XAVC S 60p και AVCHD PS

Τύπος φακού

ZEISS Vario-Sonnar T*, εστιακό μήκος 29,0 χλστ. (ισοδύναμο με 35 χλστ.)

Εύρος ζουμ

Οπτικό ζουμ: 12x

Clear Image Ζουμ: 18x (4K), 24x (2K)

Εστιακό μήκος (ισοδύναμο με 35 χλστ.) (Λειτουργία Ταινία)

F = 29,0-348,0 χλστ. (16:9) με απενεργοποιημένη λειτουργία SteadyShot Active

Σύστημα εστίασης

Contrast AF

Λειτουργίες ισορροπίας του λευκού

Auto/One-push/Outdoor/Indoor/Colour temp

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

Λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot με Active mode

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Σκόπευτρο Tru-Finder

Οθόνη LCD

Οθόνη LCD™ Xtra Fine (τύπου 3,5) (921.000 dots) Ευρυγώνια (16:9)

Φορμά εγγραφής ήχου

MPEG-4 Linear PCM 2 καναλιών (48kHz/16bit) [Μόνο XAVC S 4K]

Dolby Digital 5,1 καναλιών, Dolby Digital 5.1Creator [Μόνο AVCHD]

Dolby Digital 2 καναλιών στερεοφωνικό, Dolby Digital Stereo Creator [Μόνο AVCHD]

MPEG-4 AAC-LC 2 καναλιών (MP4)

Μικρόφωνο / ηχείο

Ενσωματωμένο μικρόφωνο / μονοφωνικό ηχείο 5,1 καναλιών

Υποδοχές καρτών μνήμης

Κάρτα μνήμης SDXC (Κατηγορία 10) για XAVC S,

Memory Stick PRO Duo (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, Κάρτα μνήμης SD/SDHC/SDXC (Κατηγορία 4 ή μεγαλύτερη) για AVCHD

Διασυνδέσεις

Ακουστικά (στερεοφωνικό minijack), είσοδος μικρόφωνου στερεοφωνικού minijack), USB τύπος A (ενσωματωμένο), Multi/Micro USB Terminal*, Remote Terminal (ενσωματωμένο σε Multi/Micro USB Terminal*), έξοδος HDMI (micro, μόνο έξοδος), Accessory shoe (Multi Interface Shoe), Έξοδος σύνθετου βίντεο, Είσοδος DC

*Υποστηρίζει συμβατή συσκευή Micro USB.

Άλλα χαρακτηριστικά

BRAVIA Sync, PhotoTV HD, Direct Copy (μόνο AVCHD)

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Περίπου 81 χλστ. x 83,5 χλστ. x 196,5 χλστ. (Περίπου 90 χλστ. x 83,5 χλστ. x 223,5 χλστ. (συμπεριλαμβανομένου του καλύμματος του φακού))

Βάρος (μόνο η βασική μονάδα)

Περίπου 790 γρ.

Βάρος (με την παρεχόμενη μπαταρία NP-FV70)

Περίπου 915 γρ.

Παρεχόμενα αξεσουάρ

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FV70, Τροφοδοτικό AC, Καλώδιο ρεύματος, Καλώδιο HDMI (micro), Καλώδιο υποστήριξης σύνδεσης USB, Τηλεχειριστήριο (RMT-835 με Μπαταρία [CR2025]), Κάλυμμα φακού, Καπάκι φακού