Αυτό τουλάχιστον έχει σαν στόχο να πετύχει η USAF όπως λένε νέες αναφορές.

hel-avenger

Αν και έχουμε δει σε πολλές των περιπτώσεων lasers να τελειοποιούνται σε οπλικά συστήματα σε ταινίες, αυτό ΔΕΝ έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην κανονική ζωή. Φαίνεται όμως πως στις ΗΠΑ, η United States Air Force έχει σαν στόχο να ετοιμάσει συστήματα βολής με laser-firing και να το πετύχει μέχρι το 2020.

Τα όπλα που θα ονομάζονται directed-energy weapons pods θα τοποθετούνται σε σκάφη και θα μπορούν να καταρίψουν drones, πυραύλους και εχθρικά αεροσκάφη.

Μιλώντας σε μια διάλεξη για Πολεμικές επιχειρήσεις 5ης γενιάς σε ένα συνέδριο με την ονομασία Air Force Association Air & Space conference, ο αμερικανός ΓΕΑ είπε: “I believe we’ll have a directed energy pod we can put on a fighter plane very soon, that day is a lot closer than I think a lot of people think it is.”

Φαίνεται πως η USAF λοιπόν έχει διαλέξει πως θα δοκιμάσει μια τέτοια τόσο προηγμένη τεχνολογία με το σύστημα General Atomics 120KW HELLADS που έχει ξεκινήσει τις δοκιμές και είναι τόσο μικρό που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα Predator C drone μέχρι το 2018 και λειτουργεί με ένα μόνο battery pack ιόντων λιθίου.