Mi Box. jpg

Για κάποιο περίεργο λόγο σήμερα είναι ελάχιστα τα branded Android TV box στην αγορά. Το Nexus Player είναι ένα, το NVIDIA SHIELD είναι άλλο και η μόνο σημαντική λύση είναι οι Sony τηλεοράσεις πριν πας στο σύμπαν των Chinικών μοντέλων παντός τύπου. Νάτη λοιπόν μια έκπληξη στον Google I/O 2016: η Xiaomi και το “Mi Box” Android TV της. Και η έκπληξη; δεν είναι μόνο για διάθεση στην Κίνα.

Αυτό τουλάχιστον είπε ο κος Hugo Barra, ο VP of international της εταιρίας και μέσα στην ίδια την Google Android team μέχρι πριν λίγο. Τα νέα τα postαρε στο Twitter και το Mi Box είναι ένα coming “soon” μηχανάκι που στην καλή τιμή κάνει την τηλεόραση σας Android.

Mi Box All.jpg

Στα θετικά; ο σχεδιασμός, το ότι θα έρχεται με Marshmallow, 4K video playback και native HDR. Ακόμη: μέσα δίνει ένα μικρό, όμορφο remote αλλά και έναν Xiaomi-branded game controller ενώ επεξεργαστικά ένας quad-core Cortex A52 2.0GHz με 2GB RAM κάνουν τη δουλειά. Μόνο 8GB μέσα πάντως ενώ δεν ξέρουμε αν έχει MicroSD card slot, και μια USB 2.0 θύρα μέσα. Η λύση που δίνει το Android 6.0 για adoptable storage θα χρησιμεύσει άρα.