Αυτή την άνοιξη, φωτογράφοι άγριας φύσης από όλη την Ευρώπη – o Βρετανός φωτογράφος Sam Hobson και φιναλίστ Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς για το 2014 και το 2016, ο βραβευμένος Φινλανδός φωτογράφος άγριας φύσης Lassi Rautiainen, ο Ισπανός φωτογράφος φύσης Javier Alonso Huerta, ο δημιουργικός Ρωσο-Γερμανικής καταγωγής φωτογράφος καλλιτεχνικής φωτογραφίας Pavel Kaplun και ο Ελβετός φωτογράφος άγριας φύσης Markus P. Stähli – κατάφεραν εκπληκτικές απεικονίσεις αυτών των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκαν χάρη στο απίστευτο εύρος εστίασης της Sony RX10 III.

 

  • Με δυνατότητες όπως η αθόρυβη λειτουργία κλείστρου και ο super μεγεθυντικός τηλεφακός, η Sony RX10 III διευκόλυνε φωτογράφους άγριας φύσης από όλη την Ευρώπη να απαθανατίσουν απίστευτες εικόνες ζώων που απειλούνται περισσότερο από όλα με εξαφάνιση, χωρίς να τα ενοχλήσουν

  • Υπάρχουν κατ’ εκτίμηση 3.200 Ευρωπαϊκοί Βίσωνες, αυτά τα όμορφα ζώα που έχουν καταχωρηθεί στην «Κόκκινη Λίστα» της «Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης» (International Union for Conservation of NatureIUCN) με τα επαπειλούμενα είδη παγκοσμίως

  • Πουλιά, όπως ο Φρατέρκουλας του Ατλαντικού, έχουν ανακηρυχθεί ευάλωτα το 2015 και μειώνονται συνεχώς με αξιοσημείωτο ρυθμό. Η Μικρή Ώτις, ένα μικρόσωμο πουλί που μοιάζει να φοράει φράκο, εκτιμάται ότι μειώνεται τα τελευταία τριάντα χρόνια κατά 30%-49%, με βάση τον πληθυσμό του στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

  • Η Sony και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA) συνεργάστηκαν για να ενημερώσουν σχετικά με κάποια από τα σπανιότερα είδη ζώων παγκοσμίως,

Η «σπάνια» συλλογή φωτογραφιών απαθανατίζει κάποια από τα σπανιότερα θηλαστικά και πουλιά στον κόσμο, ως μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Sony για την υποστήριξη της προστασίας της άγριας φύσης. Η Sony συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο εγχείρημα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA) που χρηματοδοτεί θεμελιώδη έργα διατήρησης, παγκοσμίως.

Ο Sam Hobson, Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς, επίσης, απαθανάτισε εικόνες από τον Wolverine, που δεν αποτελεί μόνο κινηματογραφικό χαρακτήρα, αλλά και ένα σπάνια εμφανιζόμενο είδος, που πιστεύεται ότι δεν κατοικεί με περισσότερα από 2.260 τέτοια ζώα στην Ευρώπη. Αν και έχει ενταχθεί στην κατηγορία «Μικρότερου Ενδιαφέροντος» στην «Κόκκινη Λίστα» του IUCN, το είδος αυτό εμφανίζει αξιοσημείωτη μείωση στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Ο κος Yann Salmon Legagneur, Επικεφαλής του τμήματος Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτή τη συλλογή εικόνων, όμορφων και σπάνιων ζώων, καθώς πρόκειται για πλάσματα που μπορεί να βρεθούν έξω από το κατώφλι μας, στην Ευρώπη. Η Sony RX10 III, με τον επεκτάσιμο μεγεθυντικό τηλεφακό 600 mm και τη δυνατότητα αθόρυβης λειτουργίας κλείστρου, εξασφαλίζει ότι αυτά τα απίστευτα ζώα δεν διαταράσσονται κατά τη λήψη των φωτογραφιών.»

Η κα Catherine Savidge, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA), δήλωσε: «Με τη λήψη αυτών των εικόνων μπορούμε να μοιραστούμε φωτογραφίες από αυτά τα μυστηριώδη ζώα στον φυσικό τους βιότοπο με άτομα που δεν θα τους δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να τα δουν. Σε δέκα χρόνια, η EOCA εξασφάλισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από τον κλάδο που δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και δαπάνησε το σύνολο αυτού του ποσού σε ενέργειες με σκοπό την προστασία απειλούμενων ειδών και των αποικιών τους σε 41 διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία με τη Sony μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό έργο δημόσια.»

Σχετικά με την RX10 III

Με εύρος εστίασης έως και 600mm, αποδοτικό αισθητήρα εικόνας 1.0, φακό με μεγάλο διάφραγμα 24-600mm και φακό με οπτικό ζουμ 25x, τα αντικείμενα πλέον ξεχωρίζουν υπέροχα, ακόμη και όταν φωτογραφίζονται από πολύ μακρινές αποστάσεις ή και από κοντά.

Βασικά specs:

  • Ο πρώτος 25x 600mm super μεγεθυντικός τηλεφακός της σειράς RX

  • Απίστευτη εύρος εστίασης 24-600mm που καλύπτει από ευρεία τοπία μέχρι και πολύ κοντινά πλάνα δράσης

  • Η δυνατότητα γρήγορης και αθόρυβης λειτουργίας κλείστρου εξασφαλίζει την ακριβή και αδιάβλητη απεικόνιση των εικόνων χωρίς να διαταράσσεται το περιβάλλον

  • Η τεχνολογία σταθεροποίησης οπτικής εικόνας εμποδίζει τη θολότητα της κάμερας ώστε να εξασφαλίζει ομαλή, σταθερή διαμόρφωση/ σταθερό κάδρο και λήψη

Ο πλήρης κατάλογος των υπό εξαφάνιση και ευάλωτων θηλαστικών και πουλιών (*με αστέρι έχουν όσα έχουν φωτογραφηθεί στο πλαίσιο αυτού του έργου)

Κρίσιμα Υπό Εξαφάνιση Πουλιά
Balearic Shearwater
Slender-billed Curlew
Common Buttonquail
Yellow-breasted Bunting
Asian Houbara
Sociable Lapwing
Brown Fish-owl
Steppe Eagle
Black Lark
Desert Lark

Κρίσιμα Υπό Εξαφάνιση Θηλαστικά
Saiga
Iberian Lynx*
Mediterranean Monk Seal
North Atlantic Right Whale
Bavarian Pine Vole

Πουλιά Υπό Εξαφάνιση Θηλαστικά Υπό Εξαφάνιση
Lesser White-fronted Goose European Mink
Greater Spotted Eagle Sei Whale
Tundra Swan Blue Whale
Black-bellied Sandgrouse Azores Noctule
Red-knobbed Coot Madeira Pipistrelle
White-faced Storm-petrel Canary Long-Eared Bat
Zino’s Petrel Roach’s Mouse-Tailed Dormouse
Azores Bullfinch Sandy Mole Rat
White-headed Duck Canary Shrew
Northern Fulmar
Egyptian Vulture
Lanner Falcon
Atlantic Puffin*
Pallas’s Sandgrouse
Ross’s Gull
Pallid Scops-owl
Pied Kingfisher
Red-tailed Wheatear

Ευάλωτα Πουλιά Ευάλωτα Θηλαστικά
Marbled Teal European Bison
Greater Sandplover Wolverine*
Black-winged Pratincole Polar Bear
Common Eider Marbled Polecat*
Black-tailed Godwit Harbour Porpoise
Black-legged Kittiwake Sperm Whale
Willow Grouse Western Barbastelle
Long-tailed Duck Bechstein’s Myotis
Velvet Scoter Long-Fingered Bat
Common Pochard Sardinian Long-Eared Bat
Greater Scaup Blasius’ Horseshoe Bat
Little Swift Mehely’s Horseshoe Bat
Little Bustard Broom Hare
Common Loon Corsican Hare
Monteiro’s Storm-petrel Cabrera’s Volve
Desertas Petrel Giant Mole Rat
Eurasian Oystercatcher Podolsk Mole Rat
Northern Lapwing European Souslik
Eurasian Curlew Cretan White-Toothed Shrew
Curlew Sandpiper Russian Desman
Bearded Vulture
Spanish Imperial Eagle
Common Kingfisher
Saker Falcon
Great Grey Shrike
Dupont’s Lark
Aquatic Warbler
Corsican Nuthatch
Black Wheatear
Cinereous Bunting
Rustic Bunting
European Turtle-dove
Yellow-billed Loon
Red-wattled Lapwing
Shikra
White-breasted Kingfisher
Dead Sea Sparrow
Pechora Pipit
Pine Bunting