Και επίσημα. Ο κ.Keith Kressin, τουτέστιν senior vice president of product management για την κυρία Qualcomm, ήταν στη παρουσίαση του νέου Snapdragon 845 που χρειάστηκε 3 χρόνια για να σχεδιαστεί. Το δε 2014 όταν αποφασίστηκε, η εστίαση δόθηκε στο social networking, το virtual reality / eXtended Reality και Intelligence ενώ φυσικά, ασφάλεια και ταχύτητα είναι στα Must.

To νέο new Soc υπόσχεται καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, virtual και real world εμπειρία ενώ μέσα έχεις Adreno 630 graphics για 30% ταχύτερη εμπειρία από το Adreno 540 και τον Snapdragon 835. Φυσικά, καλύτερη Ultra HD Premium video λήψη αλλά και 30% χαμηλότερη κατανάλωση.
Το νέο SoC έχει τμήμα Kryo 385 CPU ενώ το Snapdragon X20 είναι μέσα στο SoC, για 1.2 Gigabit LTE μέσα και το Hexagon DSP θα αναβαθμιστεί στο 685 μέσα σε Spectra 280 ISP block.

Η Qualcomm υπόσχεται καλύτερο wi-fi, system memory, Acustiq Audio ξκαι mobile security ενώ μέσα έχει το νέο Qualcomm RF chip, antenna tuners, ενισχυτές, power envelope trackers και Bluetooth.

Η Qualcomm πιστεύει πως οι συσκευές με αυτό θα έρθουν στο 2ο μισό του 2018.