Η Sony παρουσίασε μια συναρπαστική νέα προσθήκη στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά premium compact φωτογραφικών μηχανών της, με την κυκλοφορία της μικρότερης και ελαφρύτερης premium φωτογραφικής μηχανής μικρού μεγέθους, την RX0 II (μοντέλο DSC-RX0M2). Βασισμένο στα χαρακτηριστικά της αρχικής RX0, αδιάβροχο/ανθεκτικόii στη σκόνη, ανθεκτικό στους κραδασμούς, στη θραύσηκαι άκρως συμπαγές, το νέο μοντέλο προσφέρει πλέον εσωτερική καταγραφή 4Κ, οθόνη LCD με περιστροφή από 180 μέχρι και 90 μοίρες, η οποία λειτουργεί ακόμη και υποβρύχια,ii με επιπλέον νέες λύσεις σταθεροποίησης εικόνας για εγγραφή βίντεο. Βασικό χαρακτηριστικό…

…της RX0 II είναι ο αισθητήρας εικόνας Exmor RS ™ CMOS 15,3 megapixeli τύπου 1.0 και ο προηγμένος επεξεργαστής εικόνας BIONZ X™ που προσφέρει βελτιωμένη αποτύπωση των χρωμάτων, όπως και την αποτύπωση όμορφων δερματικών τόνων. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός έχει βελτιωθεί σημαντικά, έτσι ώστε να παρέχει εξαιρετικά γρήγορη απόδοση και εξαιρετική ποιότητα εικόνας τόσο για τις σταθερές όσο και για τις κινούμενες λήψεις σε μια ευρεία κλίμακα ευαισθησίας ISO 80-12800. Ο σταθερός ευρυγώνιος φακός ZEISS® Tessar T * 24mmiii F4.0 έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 20 εκατοστών, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για «selfies» ή επιτραπέζιες φωτογραφίες.

  • Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα εικόνας 15,3MP 1.0-type, σε ένα αδιάβροχο, ανθεκτικό, εξαιρετικά συμπαγές σώμα
  • Διαθέτει τον σταθερό ευρυγώνιο φακό ZEISS® Tessar T * 24mm F4
  • Λήψη ταινιών με εγγραφή 4K και νέες λύσεις σταθεροποίησης εικόνας
  • Προηγμένη λειτουργία για σταθερές λήψεις που περιλαμβάνουν έως και 1/32000 δευτ. Κλείστρο που παρεμποδίζει τις παραμορφώσεις για έως και 16fps συνεχούς λήψης
  • Μεγάλη γκάμα σκηνών λήψης χάρη στην αδιάβροχη LCD οθόνη με περιστροφή 180 μοιρών και τη λειτουργία «Clear Image Zoom»
  • Ιδανικό για λήψεις «selfie» με βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων, νέα λειτουργία «Soft Skin Effect» και προηγμένη λειτουργία «Eye AF»
  • Η υποδοχή για μικρόφωνο και η λαβή λήψης (VCT-SGR1) παρέχουν την απαραίτητη και ιδανική λύση για την δημιουργία vlog περιεχομένου
  • Η λειτουργία χρήσης πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών επιτρέπει τη δημιουργική καταγραφή βίντεο από διαφορετικές οπτικές γωνίες

Μια κάμερα για όλες τις περιστάσεις

Η RX0 II μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη που δεν μπορούν άλλες φωτογραφικές μηχανές χωρίς πραγματικά κανένα πρόβλημα. Με το μέγεθός της να είναι μόλις 59mm x 40.5mm x 35mm και το βάρος της μόλις 132g, η RX0 II μπορεί εύκολα να χωρέσει στην τσέπη σας ενώ είναι έτοιμη για λήψεις σε όλες τις συνθήκες. Είναι αδιάβροχηii έως 10 μέτρα βάθος, είναι ανθεκτική στη σκόνηii, ανθεκτική στους κραδασμούςvii κατά την πτώση μέχρι και από 2 μέτρα και ανθεκτική στη θραύσηviii έως και σε 200kg δύναμη.

«Ο σκοπός βελτίωσης της πρωτότυπης RX0 ήταν να δημιουργηθεί μια φωτογραφική μηχανή που να επιτρέπει νέες μορφές δημιουργικής έκφρασης μέσω των κατασκευαστικών αλλά και των τεχνικών δυνατοτήτων της», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Μάρκετινγκ Ψηφιακής Απεικόνισης Sony Europe. «Βασιστήκαμε σε αυτό για την RX0 II και προσθέσαμε χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θεωρήσαμε ότι θα την μετατρέψουν στην ιδανική κάμερα για κάθε είδους ταξίδι, και ότι θα ανταπεξέλθει εξίσου καλά ως φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα σε μια μεγάλη γκάμα συνθηκών για φωτογραφίες αλλά και καταγραφή βίντεο.»

Ταινίες και άλλα

Η RX0 II προσφέρει εσωτερική καταγραφή ταινιώνiv 4K 30p με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς binning pixel για να φτάσει περίπου 1,7 φορές την ποσότητα δεδομένων που απαιτείται για ένα 4K βίντεο. Αυτή η επιπλέον διάθεση περιεχομένου, μειώνει την εμφάνιση των «moiré» (μουαρέ) και των «jaggies» (σκληρών επιφανειών εικόνας) και προσφέρει ομαλή, υψηλής ποιότητας 4K περιεχόμενο με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος. Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές «Imaging Edge™» της Sony, οι οποίες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του βίντεο σε smartphone, μέσα από το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί η επεξεργασία του και να μοιραστεί εύκολα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η RX0 II διαθέτει ενσωματωμένη ηλεκτρονική λειτουργία σταθεροποίησης για σταθερές λήψεις, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται χειροκίνητα. Αυτό μπορεί να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο όταν το υλικό μεταφέρεται σε ένα smartphone ή tablet, που διαθέτει την εφαρμογή «Movie Edit add-on», στην οποία οι πρόσθετες πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της λήψης μπορούν να επεξεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα βίντεο άκρως ομαλό. Μια πρόσθετη, νέα λειτουργία στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του «Movie Edit add-on» της Sony, είναι το «Intelligent Framing», όπου το επιλεγμένο θέμα παραμένει στο κέντρο του πλαισίου και η παραμόρφωση της εικόνας διορθώνεται με μια τελική επεξεργασία. Ανάλογα με το κανάλι που θα μοιραστεί το βίντεο, μπορούν να επιλεγούν και οι απαιτούμενες προδιαγραφές.

Άλλες λειτουργίες βίντεο της RX0 II περιλαμβάνουν εγγραφή «Super Slow Motion» έως και 1000 fps, μη συμπιεσμένη έξοδο HDMI 4K και ταυτόχρονη proxy καταγραφή ταινιών. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες «Picture Profile», «S-Log2» και «Time Code / User Bit» για να εξασφαλίσουν το τελικό αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει απόλυτα τη δημιουργική τους φαντασία.

Φωτογραφία Ακριβείας

Με μεγάλη ευελιξία, η RX0 II, προσφέρει πλήθος λειτουργιών για σταθερές λήψεις αλλά και πολλές ακόμα δυνατότητες βίντεο. Διαθέτει κλείστρο που παρεμποδίζει την παραμόρφωση με 1/32000 δευτ. και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις μέχρι και 16 fpsvv για να αιχμαλωτίσει κάθε φευγαλέα έκφραση στο πρόσωπο του αντικειμένου/θέματος. Με μια βελτιωμένη έκδοση της αρχικής RX0, η αποτύπωση των χρωμάτων έχει ενισχυθεί για να μεταφέρονται φυσικά και ζωντανά τα χρώματα της επιδερμίδας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί η προαιρετική λειτουργία «Soft Skin Effect» για να καλύψει τυχόν μικρές ατέλειες και ρυτίδες. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι λειτουργίες «Rating» και «Protect», ενώ μπορεί να προβληθεί στην οθόνη της φωτογραφική μηχανής και μια μαζική απεικόνιση των συνεχόμενων λήψεων.

Η λειτουργία «Eye AF» της Sony, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική για τους φωτογράφους πορτραίτων σε όλο τον κόσμο, έχει αναβαθμιστεί στην RX0 II. Η ταχύτητα, η ακρίβεια και η λειτουργικότητα του «Eye AF» έχουν βελτιωθεί ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολο το να αιχμαλωτίσετε ένα εκπληκτικό πορτρέτο. Ένα απλό πάτημα στο κουμπί και το αντικείμενο της θέασης θα αποτυπωθεί. Μπορεί να επιλεγεί το μάτι εστίασης (αριστερό / δεξί / αυτόματο) στο μενού ή να προγραμματιστεί η προεπιλογή, επιτρέποντας στον χρήστη να επικεντρωθεί στο δημιουργικό κομμάτι της λήψης.

Η κάμερα παρέχει τη δυνατότητα διαλειμματικής εγγραφής, τα αποτελέσματα της οποίας μπορούν να επεξεργαστούν στην desktop εφαρμογή «Imaging Edge» της Sony και να μετατραπούν σε μαγευτικά time-lapse βίντεο.

Επιλογές Λειτουργίας Πολλαπλών Φωτογραφικών Μηχανών

Μέχρι και 5 RX0 II φωτογραφικές μηχανές μπορούν να ελέγχονται ασύρματα μέσα από την χρήση της εφαρμογής «Imaging Edge Mobile» της Sony και από 6 έως 50 κάμερες θα μπορούν να ελέγχονται από ένα σημείο πρόσβασης (προγραμματισμένο για να γίνει διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2019). Η RX0 II είναι επίσης συμβατή με το πλαίσιο ελέγχου φωτογραφικών μηχανών CCB-WD1, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση και τον έλεγχο έως και 100 σωμάτων σε μια ενσύρματη εγκατάσταση πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών. Αυτές οι λύσεις πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών ξεκλειδώνουν έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων λήψης και ελεύθερης δημιουργίας βίντεο από όποια οπτική γωνία επιθυμεί ο χρήστης.

Τιμές και Διαθεσιμότητα

Το kit RX0 II, το οποίο επίσης περιλαμβάνει τη λαβή λήψης VCT-SGR1 και το επιτοίχιο στήριγμα, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάιο του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κάμερα RX0 II, επισκεφθείτε τη αντίστοιχη ιστοσελίδα για το προϊόν.

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούριες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της σειράς «α» της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: https://www.sony.gr/alphauniverse. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα ενημέρωσης της Sony διατίθεται σε 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.