Από την ανθεκτικότητα στη μοναξιά, και από την ελπίδα στην ευγνωμοσύνη, διακεκριμένοι φωτογράφοι…

…από το Πρόγραμμα Πρεσβευτών της Canon EMEA μοιράζονται τις εικόνες που αφηγούνται τη συναισθηματική ιστορία αυτής της κρίσιμης χρονιάς. Το 2020 ήταν μια χρονιά άγνωστων παραγόντων και αβεβαιοτήτων. Για να καταγράψει τα συναισθήματα που ένιωσαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου περιόδου, η Canon EMEA ανέθεσε σε επιλεγμένους φωτογράφους από το Πρόγραμμα Πρεσβευτών (Ambassador Program) της να μοιραστούν μια μοναδική εικόνα που να αντιπροσωπεύει το συναίσθημα και την οπτική του 2020.

© Βρετανός αθλητικός φωτογράφος και πρεσβευτής της Canon, Eddie Keogh. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια Canon EOS-1D X Mark III, φακό Canon EF 85 χιλιοστών f/1.4L IS USM σε 1/125sec και ISO800.

© Φωτογράφος γάμου και πρεσβευτής της Canon, Sanjay Jogia. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Canon EOS R5 με φακό Canon RF 70-200 χιλιοστών F2.8L IS USM, σε 1/200 sec, f/4 και ISO2000.

© Φωτογράφος ντοκιμαντέρ και πρεσβευτής της Canon, Tasneem Alsultan. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Canon EOS 5D Mark IV, φακό Canon EF 24 χιλιοστών f/1.4L II USM σε 30 sec, f/11 και ISO4000.

© Φωτογράφος Φυσικής Ιστορίας και πρεσβευτής της Canon, Pie Aerts. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με Canon EOS R5, φακό Canon EF 200-400 χιλιοστών f/4L IS USM Extender 1.4x σε 1/3200 sec, f/4 και ISO400.

Αυτή η μοναδική χρονιά σε εικόνες, καταγράφει όχι μόνο αυτό που έχουμε δει, αλλά τονίζει την έντονη διακύμανση των συναισθημάτων που βιώνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σε όλη αυτή την ταραχώδη χρονιά. Μέσα από το φακό 19 παγκοσμίως κορυφαίων φωτογράφων, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου φωτογράφου εμπορικών εφαρμογών και άγριας ζωής Clement Kiragu, με έδρα το Παρίσι, του φωτογράφου πορτρέτων Guia Visana, και
του δύο φορές βραβευμένου με Pulitzer φωτορεπόρτερ Muhammed Muheisen, βλέπουμε ένα πλήθος συναισθημάτων. Από την ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες που έδειξε η νύφη και ο γαμπρός στο μικρο-γάμο τους (όπως καταγράφηκε από τον φακό του Sanjay Jogia), με το αίσθημα της στοχαστικής μοναξιάς, ενώ κάθεται μπροστά από την ιστορική τοποθεσία του Mada’in Saleh κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων χρόνων (φωτογραφία του Tasneem Alsultan) και την αγάπη που έδειξε μια νοσηλεύτρια που έζησε εγκλεισμένη για να μειώσει τις πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό στον οίκο ευγηρίας (φωτογραφία του Eddie Keogh), εν μέσω δύσκολων συνθηκών, είναι σαφής η αίσθηση της ανθρωπιάς και της ελπίδας σε αυτές οι εικόνες.

Το Πρόγραμμα Πρεσβευτών της Canon EMEA συγκεντρώνει μερικούς από τους καλύτερους φωτογράφους και κινηματογραφιστές του κόσμου από όλη την περιοχή ΕΜΕΑ, για να γιορτάσουν την οπτική αφήγηση και να μοιραστούν ιστορίες με ισχυρό αντίκτυπο. Το Νοέμβριο του 2020, περισσότεροι από 50 νέοι πρεσβευτές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα – η μεγαλύτερη επέκταση στην 12ετή ιστορία της πρωτοβουλίας – ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Πρέσβεων της Canon σε πάνω από 100.

Σχολιάζοντας τις εικόνες, η Susie Donaldson, ITCG European Marketing Director της Canon EMEA, δήλωσε: «Όταν οι λέξεις μας αποτυγχάνουν, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας παρά μέσω της δύναμης της εικόνας. Η φανταστική ομάδα των Πρεσβευτών της Canon έχουν συλλάβει τέλεια τις διακυμάνσεις που έχουμε βιώσει συλλογικά κατά τη διάρκεια του 2020 μέσα από αυτή την επιλογή των ισχυρών εικόνων».

Για να δείτε την πλήρη συλλογή των 19 εικόνων, παρακαλούμε επισκεφθείτε:

https://www.canon-europe.com/press-centre/product-imagery/corporate/see-how-we-feel/

Για όλα τα βιογραφικά των Πρεσβευτών, παρακαλούμε επισκεφθείτε:

www.canon-europe.com/pro/ambassadors