Το ισραηλινό Υπουργείο Εθνικής Άμυνα και μια εταιρία που ονομάζεται Polaris Solutions αποκάλυψαν μια επαναστατική τεχνολογία για ένα συνδυασμό καμουφλάζ…


…-combined camouflage sheet- που θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Ισραήλ, τις Israel Defense Forces (IDF) να είναι ‘αόρατες’ σε πολλές συνθήκες.

Το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που ονομάζεται Directorate for Defense Research and Development (DDR&D) περιέγραψε αυτό το σύστημα που έχει ονομασία Kit 300 ως ένα ‘κάλυμμα’ ελαφρύ που “suits multipurpose use in the field and improves operational capability”.

Ο Dr Gal Harari υπεύθυνος του Τμήματος DDR&D’s Detectors and Imaging Technology είπε στο Janes πως το ζήτημα ήταν πως τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει ελάχιστες επενδύσεις στο καμουφλάζ των πεζικάριων ενώ τα συστήματα Νυχτερινής Όρασης είχαν προχωρήσει και ο πόλεμος του 2006 είχε οδηγήσει στην δημιουργία της Polaris Solutions ως αντίμετρο.

Το Kit 300 είναι φτιαγμένο από ένα υλικό απόκρυψης -thermal visual concealment (TVC) material- που συνδυάζει μικροφίμπρες, μέταλλα, πολυμερή υλικά και κάνει πολύ δύσκολη τη διάκριση των στρατιωτών ενώ έχει βάρος μόλις 500 γραμμάρια και… μαζεύει σε ρολό!

Έχει μάλιστα και δεύτερη χρήση αφού μπορεί να λειτουργήσει και σαν φορείο!