Οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν και επίσημα εκκινήσει την εκπαίδευση τους στα Dassault Rafale. Οι τρεις από αυτούς ήταν προηγουμένως χειριστές των Dassault Mirage 2000 ενώ ο ένας…

…ήταν πιλότος μαχητικού F-16 όπως λέει το aerotime. Με τη σειρά τους θα εκπαιδεύσουν άλλους οκτώ πιλότους Rafale. Παράλληλα εκπαιδεύονται και τεχνικοί. Τα νέα Rafale θα έρθουν στην 332 Μοίρα που θα κηρυχθεί ως επιχειρησιακή με βάση τον προγραμματισμό το 2022.

Θυμίζουμε πως συνολικά 18 Dassault Rafale θα αποκτηθούν από την Ελλάδ με τα 12 μεταχειρισμένα Rafale να προέρχονται από την γαλλική ΠΑ. Όλα θα είναι στο επίπεδο F3R που μόλις πριν από λίγες ημέρες κατέστει επιχειρησιακό – full operational capability.

Μιλάμε για το ραντάρ RBE2 AESA, τον πύραυλο METEOR, το TALIOS designation pod, και το αναβαθμισμένο SPECTRA σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου – electronic warfare suite.

Η γαλλική ΠΑ έχει παραγγείλει άλλα 12 Rafales που θα παραδοθούν το 2025 ώστε να καλυφυθεί ο στόχος να έχει 129 jet μέχρι το μέσο της τρέχουσας δεκαετίας από τα σημερινά 102.