Οι νέες ‘οικογένειες’ των τηλεοράσεων της εταιρίας μόλις μας παρουσιάστηκαν. Και ναι, οι κωδικοί δεν κρύβουν κάποια έκπληξη αφού μιλάμε για…

…ένα line-up με τις τηλεοράσεις A2, B2, C2, G2 και Z2 που -τι έκπληξη!- αντικαθιστούν τις A1, B1, C1, G1 και Z1. Η εταιρία εστιάζει στην ανάλυση 4K και η μόνη επιλογή και φέτος σε 8K είναι τα μοντέλα Z2. Από την άλλη στις καινοτομίες έχουμε πια μικρότερα και μεγαλύτερα σε ίντσες μοντέλα με 42αρα και 97 τηλεόραση. Η σειρά C2 θα έχει το νέο OLED Evo panel ενώ η σειρά G2 θα είναι ακόμη πιο φωτεινή.

Για το 2022 πάντως, το ενδιαφέρον είναι πως στη σειρά C2 υπάρχει και 42ρα πια, ενώ στα… ψηλά πάμε από τις 83 στην G2 στις 97 πια με 4K ανάλυση.

Νέα χαρακτηριστικά

Οι LG C2, G2 και Z2 έχουν και πιο δυνατά ηλεκτρονικά, με πιο δυνατό Alpha 9 Gen 5 επεξεργαστή και το ‘Dynamic Tone Mapping Pro’, βελτιωμένες “AI” τεχνολογίες για εικόνα και ήχο. Οι δε πιο ‘μικρές’ A2 και B2 θα έχουν πάλι έναν Alpha 7 Gen 5 επεξεργαστή.

Εκτός από το A2 όλα τα μοντέλα είναι πάλι με 50/60Hz panel και: HDMI 2.1 με 4K120 και VRR, Game Dashboard, Filmmaker Mode, Dolby Vision, Dolby Atmos, ενώ νέο είναι και το λειτουργικό σύστημα webOS 22 με user profiles για να ‘πηγαίνει’ κανείς στις streaming υπηρεσίες που ο ίδιος θέλει.

Ακόμη θα υπάρχουν στις C2 και G2 δυνατότητες room-to-room sharing με ένα firmware για να βλέπει κανείς και π.χ δορυφορική σε άλλη TV στο σπίτι.

Η δε LG G2 έχει και ‘Always Ready’ για να ανοίγει άμεσα ενώ λειτουργεί ως ψηφιακή κορνίζα και όχι μόνο, ενώ η LG Fitness app δίνει πρόσβαση σε ασκήσεις HIIT, stretching και άλλα στους χρήστες.

Η LG ανακοίνωσε πως για τη χρονιά θα υποστηρίξει και το Matter, ένα βιομηχανικό στάνταρ που έχει φτιαχτεί για smart σπίτια, cross-συμβατό με πολλές εταιρίες και μοντέλα. Το Matter υποστηρίζουν και οι Amazon, Apple, Google και θα εγκατασταθεί με firmware update στο 2ο μισό του 2022.

Οι τηλεοράσεις της εταιρίας υποστηρίζουν δε και Google Stadia, GeForce Now game streaming ενώ η εταιρία ΤΟΝΙΣΕ πως οι OLED τηλεοράσεις της δίνουν πια 1 ms response time! Για το gaming υπάρχει και HDMI VRR, AMD FreeSync μέσα από μενού που ονομάζουν Game Optimizer.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, μπορεί να υποστηρίζεται και WiFi 6. Νέο είναι και το floor stand για τις 42αρες και 48αρες C2 που μπορεί να αποκτήσει κανείς και ξεχωριστά ενώ οι 2022 OLED της εταιρίας θα βγουν την ερχόμενη άνοιξη στις αγορές.