Μια ειδική έκρηξη για μια εποχή που ‘τελειώνει’, αυτή των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ιδού, το πανέμορφο Ford GT Alan Mann Heritage Edition, μια…

…limited σειρά με το DNA του supercar που έχει δημιουργηθεί ώστε να τιμήσει το όχημα του Alan Mann Racing, το πειραματικό 1966 Ford GT αγωνιστικό.

Το ίδιο limited είναι και τα χρώματα, το ίδιο ‘ειδικό’ είναι το κόκκινο και το χρυσό του Alan Mann Racing, ΑΛΛΑ, έδω έχουμε carbon που είναι εκτεθιμένο και πολλές Frozen White πινελιές.

Το ειδικό μοντέλο θα δούνε οι επισκέπτες του 2022 Chicago Auto Show ΜΑΖΙ με την αρχική 1966 Ford AM GT-1 που είχε ετοιμαστεί από την Alan Mann Racing με ειδικά ελαφρύτερα υλικά ενώ πολλοί πιστεύουν πως η εμπειρία από εκείνες τις ειδικές κατασκευές οδήγησε στις νίκες της εταιρίας στο Le Mans με την GT Mk II το 1966.

“Whether it’s going like hell at the racetrack or out-innovating the competition, the Ford GT Alan Mann Heritage Edition honors the vehicles that helped lead Ford to its wins. With its red and gold livery, this Ford GT is inspired by Alan Mann Racing’s contribution to our Le Mans-winning story”, είπε ο κ.Mike Severson, υπεύθυνων των Ford GT.

Πέρα από τα χρώματα αυτές οι ειδικές GT έχουν και διπλές αγωνιστικές λωρίδες στην οροφή, Brembo φρένα, gloss carbon fiber στοιχεία όπως οι 20ρηδες τροχοί και άαααφθονο carbon όπως και “Ebony Alcantara carbon” θέσεις με χρυσές ραφές αλλά και GT logo σε πολλά σημεία και dual-clutch paddle για τις αλλαγές χρωματισμένες σε κόκκινο Alan Mann.

Η 2022 Ford GT Alan Mann Heritage Edition είναι η έκτη έκδοση του αυτοκινήτου που θα μπορούν να αγοράσουν λίγοι και… διαλεγμένοι.