Δεν την γνωρίζατε, θα την μάθετε. Και η αλήθεια είναι πως θα τη μάθουμε μαζί όλοι. Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Baidu, το φουτουριστικό

…Jidu Robo-01. Είναι ένα ηλεκτρικό SUV με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Αξίζει να το δούμε και να σκεφτούμε πως η παλιά αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα έχει σχέση με όσα θα δούμε στο μέλλον.

Αυτή μάλιστα η εταιρία ΔΕΝ είναι εταιρία ‘αυτοκινήτων’ αλλά κάτι σαν εταιρία πληροφορικής-γίγαντας.

H εταιρία πέρα από το λογισμικό για αυτόνομη οδήγηση της Baidu, θα ετοιμάζει και δύο συστήμτα lidar αλλά και 12 κάμερες που το όχημα θα διαθέτει για να κινείται χωρίς την ενέργεια οδηγού.

Η Baidu έχει φτιάξει την υποεταιρία της, την Jidu και είχε δώσει στο παρελθόν μερικές ιδέες για το που θέλει να το πάει. Μέχρι σήμερα που έχουμε το Robo-01, ένα μοντέλο που η Jidu λέει πως είναι κατά 90% όπως το παραγωγής και θέλει να το βάλει σε ράγες το 2023.

Τώρα για ποιο λόγο το αποκαλεί “robocar”, εδώ πρέπει να δούμε τι σημαίνει η τεχνολογία που αποκαλεί JET (short for Jidu Evolving Technology) με την οποία, λένε, το αυτοκίνητο ‘μαθαίνει’ και τι θέλουν οι επιβάτες αλλά όχι μόνο.