Η εταιρία συνεχίζει να γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M. Το ειδικό performance τμήμα της εταιρίας από τη Βαυαρία μόλις έχει μάλιστα ανακοινώσει πως δοκιμάζει…

…τα πρώτα του fully electric μοντέλα. Με βάση την BMW i4 M50 αλλά με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, το μοντέλο διαθέτει και ένα νέο “driving dynamics control system” όπως το λέει η εταιρία αλλά και ένα ειδικό setup.

Οι άνθρωποι της εταιρίας ελπίζουν πως μετά τις i4 M50 και iX M60 αλλά και την i7 M70 του 2023, θα δούνε έτσι μια ‘καθαρόαιμη’ M EV με μια “emotional driving experience”.

Σχεδιαστικά, έχουμε την ‘μεταμόσχευση’ της φάτσας των ICE M3 / M4 μοντέλων ενώ υπάρχει και πιο φαρδύ σώμα αλλά και, φυσικά- ειδικός χρωματισμός.

Στις δοκιμές το εσωτερικό έχει πολλές διαμορφώσεις ώστε να καταλήξει μέσα από το “rolling test laboratory” η εταιρία στην τελική σχεδίαση.

Η εταιρία δεν έχει πει κάτι για την ισχύ, αλλά λέει πως “thanks to the particularly sensitive dosage of drive torque and conversion without perceptible latency, significantly higher cornering speeds can be achieved, even on rain-soaked or snow-covered roads” -ότι και να σημαίνει αυτό.