Είναι γνωστό πως μια πλατφόρμα Neue Klasse φτάνει για την εταιρία το 2025. Το πρώτο όχημα θα είναι στην κατηγορία της 3 Series αν και…

…η BMW ακόμη δεν είχε δείξει το είδος του οχήματος. Μέσα όμως από τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο μισό του 2022 ο κ.Oliver Zipse έδειξε πως τελικά τα πρώτα δείγματα της Νέας Κλάσης (NE) πλατφόρμας θα είναι τελικά ένα sedan στην κατηγορία της 3 Series αλλά και ένα SUV.

Εξήγησε δε πως η νέα πλατφόρμα θα αφορά τα τελικά τις μισές πωλήσεις της εταιρίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ η νέα αρχιτεκτονική είναι πολύ, πολύ σημαντική: “Neue Klasse defines what BMW Group stands for”, ειπώθηκε.

Η γερμανική πολυτελής φίρμα είπε πως είναι “fully geared towards sustainability and circular economy, using new technologies and production processes” ενώ η παραγωγή των οχημάτων νέας γενιάς από το 2025 θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Debrecen της Ουγγαρίας με το Μόναχο να ακολουθεί μέχρι το 2026.

Δεν ‘τελειώνουν’ οι κινητήρες

Από την άλλη τα νέα i3 και iX3 EV όπως κάπως θα ονομάζονται τα νέα μοντέλα αυτά ΔΕΝ θα σημαίνει πως δε θα υπάρχουν και μοντέλα με diesel όπως και βενζίνης 3 Series αλλά και X3 με την νέας γενιάς 3 Series να ετοιμάζεται για το 2027. Η 3 Series και το X3 αυτό θα είναι μετεξέλιξη της νυν πλατφόρμας CLAR.

Η εταιρία θέλει να δίνει επιλογές στους πελάτες με το “Power of Choice” motto της.