Το LG S40Q soundbar παρουσιάστηκε από τον κορεατική εταιρία ως ‘ταίρι’ για τις νέες tv. Το LG S40Q διαθέτει τη λειτουργία TV Sound Mode Share (κοινή χρήση λειτουργίας ήχου τηλεόρασης), η οποία χρησιμοποιεί…

…τον ΑΙ επεξεργαστή ήχου της LG τηλεόρασής για να αναλύσει το περιεχόμενο και να προσφέρει καθαρότερο και καλύτερο ήχο. Από την παρακολούθηση ειδήσεων έως το gaming, ο χρήστης θα εξαντλήσει τις δυνατότητες της LG τηλεόρασής του και θα απολαύσει την οικιακή ψυχαγωγία στο έπακρο όπως λέει η εταιρία.

Με απόδοση ήχου 2.1 καναλιών και ισχύ 300W, το soundbar θα αποδώσει καθαρό ήχο για τη maximum απόλαυση της εμπειρίας και με τη βοήθεια του Dolby Audio™ και του ασύρματο subwoofer, το streaming μουσικής μέσω του Bluetooth® γίνεται καλύτερο από ποτέ.

Με το τηλεχειριστήριο LG επιτυγχάνεται η χρήση τόσο της LG TV όσο και του LG soundbar και απλοποιείται η καθημερινότητα, καθώς δεν χρειάζεται η χρήση διαφορετικών χειριστηρίων για κάθε συσκευή.

Η οικολογική προσέγγιση της LG στην κατασκευή των προϊόντων της είναι εμφανής και στα soundbar, αφού ολόκληρη η διαδρομή της συσκευή, από την παραγωγή έως την αποστολή έχει σχεδιαστεί με οικολογικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, το LG S40Q είναι ένα soundbar το οποίο είναι ανακυκλωμένο μέσα και έξω, έχει πιστοποίηση από την UL ως προϊόντα ECV (Environmental Claims Validation), επειδή το άνω και το κάτω μέρος του σώματος του είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό. Επίσης, το ύφασμα που χρησιμοποιείται στη συσκευή έχει πιστοποιηθεί ότι κατασκευάζεται από πολυεστερικό ζέρσεϊ που προέρχεται από πλαστικά μπουκάλια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρότυπο Ανακύκλωσης.

Το soundbar είναι πιστοποιημένο ως οικολογικό προϊόν από την SGS, καθώς η εσωτερική συσκευασία παράγεται από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό διαμορφωμένο σε καλούπια που είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση συσκευασίας.