Η παρουσίαση του Midnight έχει ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί η εταιρία υπόσχεται πως θα είναι game-changer για αποστάσεις μέχρι 20 μίλια μόλις…

…10 λεπτά μάλιστα φόρτιση αλλά και γιατί η United Airlines μόλις αποκάλυψε πως θα λανσάρει με το συγκεκριμένο αεροσκάφος μια electric vertical takeoff and landing (eVTOL) υπηρεσία σε συνεργασία με την Archer Aviation.

Το ηλεκτρικό αεροταξί έχει σχεδιαστεί ώστε να πετά στα 2,000 πόδια με θόρυβο – ground-level noise – στα μόλις 45 dBA, 1,000 φορές δηλαδή μειωμένη ένταση σε σχέση με ένα ελικόπτερο.

Το Midnight με 12 μικρές προπέλες αντί για μια μεγάλη έχει και πολύ μειωμένες tip speeds, άρα πολύ πιο χαμηλό θόρυβο.

Η Archer ανακοίνωσε την παραγωγή του eVTOL Midnight αεροσκάφους της σε ένα open house event στο Palo Alto, CA. Το εντυπωσιακό αερόχημα θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες και έναν πιλότο και είναι μια σημαντική εξέλιξη συγκριτικά με το demonstrator αεροσκάφος της, το Maker.

Στις 10 Νοεμβρίου μάλιστα η United και η Archer ανακοίνωσαν πως η πρώτη εμπορική eVTOL πτήση θα αρχίσει και θα αφορά την απόσταση από το Liberty International Airport (EWR) στο Downtown Manhattan Heliport στη Νέα Υόρκη, δίπλα στην περιοχή Battery Park στην Pier 6.