Το είδαμε από κοντά, περιεργαστήκαμε την σχεδίαση, τα όπλα, τα συστήματα και το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσής του. Το KF-21 έκανε μια…

…σημαντική εμφάνιση στο Άμπου Ντάμπι και το πολύ ιδιαίτερο είναι πως οι Κορεάτες έδειξαν και το ραντάρ σε σημείο του περιπτέρου.

Μιλάμε για ένα μαχητικό που όπως έχουμε πει είναι σήμερα το μόνο 4.5ης γενιάς στον αέρα και σίγουρα έχει ενδιαφέρουν αφού με το έτερο της δημιούργημα, το FA-50 η εταιρία πετυχαίνει τελευταία πολλές εξαγωγικές επιτυχίες.

Για το KF-21 σας γράφουμε συνέχεια και σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα.

Μια τελευταία είδηση και μέσα από δημοσίευμα της πολωνικής αμυντικής ιστοσελίδας «Defense24», υπάρχει το ενδεχόμενο και η Πολωνία που ήδη συνεργάζεται με την νοτιοκορεατική KAI αφού η χώρα αγοράζει F/A-50 Golden Eagle, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μαχητικού KF-21 Boramae.

Η χώρα πιστεύει πως θα πετύχει επιχειρησιακή λειτουργία το 2026 ενώ ετοιμάζονται διάφορες εκδόσεις. Αρχικά θα ετοιμάσουν την Block 1 που είναι Air superiority μαχητικό ενώ μετά θα δούμε και το Block 2 μοντέλο που θα είναι Πολλαπλών Ρόλων.

Σήμερα δε, αποκάλυψαν και βίντεο με πτήση του διθέσιου μοντέλου και δοκιμές του ραντάρ. Μια δοκιμαστική πτήση νέα του KF-21 Boramae με το advanced active electronically scanned array (AESA) ραντάρ του έγινε άλλωστε μέσα στον Γενάρη όταν στην 3η Flying Training Wing της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, στην πόλη Sacheon, 300 χιλιόμετρα από την Σεούλ, έγινε μια 84λεπτη πτήση σύμφωνα με την Υπηρεσία Defense Acquisition Program Administration (DAPA) της χώρας.

Η υπηρεσία έχει στόχο να ολοκληρώσει 2,000 δοκιμαστικές πτήσεις μέχρι και το 2026. Το πρόγραμμα εκκίνησε το 2015, με προϋπολογισμό 8.8 τρις-won ($6.8 δις) για το KF-21 πρότζεκτ που θα αντικαταστήσει τα F-4 και F-5 μαχητικά.