Η Boeing μόλις ανακοίνωσε πως ξεκινά την παραγωγή των πρώτων της 13 MH-139A Grey Wolf ελικοπτέρων. Το συμβόλαιο με αξία $285 εκατομμύρια για τα…

…ελικόπτερα, την υποστήριξη ενεργοποιείται και φαίνεται πως τα τα παλαίμαχα Bell UH-1N Huey multi-role ελικόπτερα με τον ειδικό από το 1970 ρόλο πάνε στο μουσείο. Το UH-1N Huey είχε σχεδιαστεί για πολλούς ρόλους αλλά έχουμε πια και τον τελευταίο, την μετακίνηση του προσωπικού που εργάζεται σε αμερικανικά σιλό με ICBMs να τελειώνει.

“Advancing the program from testing and evaluation to production is a major step toward entering the MH-139 into service and providing the U.S. Air Force with additional missile security for decades,” είπε ο κ.Azeem Khan, διευθυντής προγράμματος για το Boeing MH-139. “We are working diligently to begin deliveries next year.”

Το MH-139A αν και βασίζεται σε ένα μοντέλο σε παραγωγή για να μειωθεί το κόστος, δίνει και πάλι 50% αύξηση σε ταχύτητα και εμβέλεια, αύξηση 5,000 λίβρες σε μεικτό βάρος μετακίνησης.

Η ομάδα του MH-139A έχει την Boeing σε ρόλο prime contractor και την Leonardo ως original equipment manufacturer.

Η Leonardo παράγει σε αμερικανικό εργοστάσιο το ελικόπτερο και η Boeing βάζει τα στρατιωτικά υλικά, τον military equipment procurement ενώ κάνει τη post-delivery υποστήριξη.

Η βάση είναι το AW-139 ελικόπτερο με στρατιωτικές δυνατότητες να το μεταμορφώνουν στο MH-139A.

“My teammates at Leonardo, together with Boeing, are eager to continue our partnership and ensure the success of the MH-139A program,” είπε στο ΔΤ ο κ.Clyde Woltman, CEO της Leonardo Helicopters U.S.

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν για 2.4 δις, περί τα 80 MH-139A Grey Wolf ελικόπτερα.