Έχουμε λοιπόν τους τέσσερις αστροναύτες της Artemis II, τους πρώτους ανθρώπους που θα δοκιμάσουν την νέα κάψουλα Orion, το φεγγαρόπλοιο αυτό στο….

…Διάστημα.

Η αποστολή 25 ημερών ενός άδειου Orion δοκίμασε τα συστήματα πλοήγησης και όχι μόνο και η NASA την έκρινε ως επιτυχημένη. Και τώρα τι θα γίνει με την Artemis II;

“We’re not going to go to the moon right away. We’re going to stay in an amazing high orbit, reaching a peak of tens of thousands of miles while we test out all the systems on Orion and even see how it maneuvers in space. Then, if everything looks good, (NASA’s) heading to the moon,” είπε η κα.Christina Hammock Koch, μια από τους αστροναύτες που έχουν επιλεγεί.

Ο NASA διάλεξε τους Hammock Koch, Reid Wiseman, και Victor Glover όπως και τον συνάδελφο τους από την Canadian Space Agency Jeremy Hansen για την πρώτη αποστολή ανθρώπου στο βαθύ διάστημα από το την τελευταία αποστολή Apollo το 1972.

Το ταξίδι θα έχει μια διαδρομή που θα πάει το διαστημόπλοιο στα 6,400 μίλια από την άλλη πλευρά του Φεγγαριού και θα δοκιμάσει τα συστήματα Διατήρησης Ζωής. Μόνο μετά από αυτή την αποστολή θα δοθεί η έγκριση για ένα moonwalk: για να περπατήσει ξανά άνθρωπος στη Σελήνη.

Το πλήρωμα δεν θα αφήσει το σκάφος στις 10 ημέρες της αποστολής ΑΛΛΑ, θα γράψουν ιστορία ως οι πρώτοι αστροναύτες του προγράμματος Artemis, την νέα προσπάθεια εξερεύνησης μετά από το πρόγραμμα Apollo, τον δίδυμο της Θεάς Άρτεμης.

Η NASA θέλει να στείλει αστροναύτες και στον Άρη στα 2030s, ενώ στο νέο πλήρωμα για πρώτη φορά υπάρχει ένα πλήρωμα με έγχρωμο και γυναίκα.

“It isn’t just the technology that is changing.We’ve also learned that in order to go farther, we have to go together”, είπε ο κ. Joe Acaba, υπεύθυνος της NASA για τους αστροναύτες.

Στο ταξίδι της το διαστημόπλοιο Artemis II θα εκτελέσει δύο oval loops γύρω από τη Γη πριν φύγει για τη Σελήνη ενώ με τη μανούβρα το σύστημα πρόωσης του Orion θα κάνει τη δουλειά.