Μια σειρά από νέα μοντέλα αποκάλυψε η Geely Auto Group και η σειρά των ηλεκτρικών είναι η high-end Geely Galaxy. Το πρώτο, το Geely Galaxy L7 long-range PHEV SUV εμφανίστηκε δίπλα σε ένα μοντέλο που ονομάζεται “Galaxy Light.”

Στην τελετή λανσαρίσματος δε η Geely Auto είχε αποκαλύψει και ένα σύστημα που ονομάζει Aegis battery safety system, το κινητήριο σύνολο NordThor Hybrid 8848 και το νέο της smart vehicle λειτουργικό σύστημα, το Galaxy N-OS.

Η Geely Galaxy χρησιμοποιεί για τα οχήματα αυτά μια smart ηλεκτρική αρχιτεκτονική που ονομάζεται E-CMA, σχεδιασμένη για τις long range hybrid λύσεις της. Η Geely Galaxy σχεδιαστικά είναι ιδιαίτερα φουτουριστική πάντως.

Η εταιρία αναμένεται να ρίξει στην αγορά επτά Geely Galaxy οχήματα τα επόμενα δύο χρόνια. Από τα επτά τα τέσσερα είναι long range hybrid μοντέλα όπως το Galaxy L7 SUV και το L6 σεντάν. Τα τρία είναι της γκάμας galaxy E ενώ το πρώτο Galaxy E8 αναμένεται να παραδοθεί στις αγορές το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Είναι η πρώτη σειρά με το Geely Aegis σύστημα ασφάλειας μπαταρίας που προστατεύει από συγκρούσεις και λειτουργεί μαζί με το Wise Star Cloud Connected Central Computing System. Μαζί προβλέπουν και προφυλάσσουν από πολλά ζητήματα όπως και αυτό της σωστής θερμικής λειτουργίας και έτσι, σύμφωνα με την εταιρία, υπάρχει βελτίωση λειτουργίας κατά 20%.

Στη σειρά Geely Galaxy χρησιμοποιείται και η νέα γενιά του συστήματος Geely Auto NordThor, το NordThor 8848 που υπόσχεται απόδοση – peak thermal efficiency – στο 44.26%. ΤοNordThor 8848 με το predictive energy management σύστημα υπόσχεται, σύμφωνα με την εταιρία, οικονομία στο 15%.

Ο κινητήρας λειτουργεί μαζί με την μετάδοση NordThor dedicated hybrid transmission (DHT) τριών σχέσεων, και στο Geely Galaxy L7 SUV μιλάνε για ταχύτητες στα 200χλμ/ώρα με το 0-100 σε 7.5. Σε ότι αφορά την κατανάλωση δίνουν 5.23λίτρα/100 χιλιόμετρα και το Galaxy L7 έχει αυτονομία 1370 χιλιόμετρα σε υβριδική χρήση.

Το δε νέο σύστημα Galaxy N-Operating System έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής Smart Geely 2025 με την οποία η Geely Auto εστιάζει στη χρήση τσιπ που έχει αναπτύξει η ίδια, το intelligent cloud computing και τα δορυφορικά δίκτυα.

Υπάρχει και το Qualcomm Snapdragon 8155 τσιπάκι οχημάτων ενώ το Galaxy N OS επιτρέπει στους οδηγούς και χρήση fast system startup με 0.5 δεύτερα μόνο για να φτάσει σε “ready operational state.”