Ένα ακόμη βήμα μέχρι τη νέα γενιά των BMW. Και μάλιστα μέχρι το πως θα είναι η νέα γενιά ηλεκτρικών, η Neue Klasse τους.

Τώρα λοιπόν έχουμε μια νέα έκδοση στη σειρά των concept της εταιρίας που ίσως μας… πασάρει για να δούμε εάν μας αρέσουν η εταιρία. Παρούσα η ‘shark nose’ ενώ υπάρχει και τα πιο φουτουριστικά kidney – νεφρά στις γρίλιες με νέα διαγώνια φωτιστικά σώματα LED.

Συγκριτικά με το προηγούμενο πρωτότυπο της εταιρίας, το i Vision Dee έχει αλλάξει και το πίσω μέρος ενώ νέοι είναι και οι 21 ιντσών τροχοί ώστε αυτό να είναι πιο σπορ όχημα.

Νέο όμως είναι και το εσωτερικό του Neue Klasse concept με iDrive φυσικά αλλά την γνωστή μας οθόνη από τα νυν μοντέλα να αντικαθίσταται από μια… περίεργη παραλληλόγραμμης οθόνης touch. Φρέσκο και το σύστημα Panoramic Vision με γραφικά να προβάλλονται στο βλέμμα του οδηγού και στο παρμπρίζ, ενώ τα καθίσματα είναι σπορ και το τιμόνι έχει κάτι περίεργο σε κύκλο με τετράγωνο στο σχήμα του. Η BMW πάντως σε όλο το όχημα έχει ΠΟΛΛΛΑΑΑ στοιχεία retro που μας ταξιδεύουν θα λέγαμε εμείς σε μοντέλα των 80s ενώ η BMW Neue Klasse θα παράγεται από το 2025 στην Ουγγαρία και θα βγει στις αντιπροσωπείες το 2026.

Νέο λογότυπο της BMW υπάρχει, όλο το όχημα έχει πιο καθαρές γραμμές για μεγαλύτερη αυτονομία κατά 30% ενώ και η ηλεκτρική απόδοση είναι ανεβασμένη, λένε, κατά 25%, με την εταιρία να υπόσχεται ακόμη και 1000 χιλιόμετρα αυτονομίας.