Ενδιαφέροντα νέα είχε να παρουσιάσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια σειρά φωτογραφιών από….

…νέας τεχνολογίας συστήματα. Πρόκειται για πυρομαχικά τεχνολογίας loitering munitions αλλά και drones που αναπτύχθηκαν στο ΚΕΤΑΚ.

Το ΚΕΤΑΚ αποτελεί ένα Κέντρο που, όπως εξηγεί το flight.com.gr, στην ουσία είναι η συνένωση όλων των Κέντρων Έρευνας Τεχνολογίας σε ένα με στελέχη από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις και διακλαδική λειτουργία.

Η έρευνα που γίνεται στο ΚΕΤΑΚ είναι απόρρητη και οι φωτογραφίες ήταν έντονα επεξεργασμένες, φαίνεται όμως ένα μεσαίου μεγέθους drone αλλά και κάτι που έχει χαρακτηριστικά UAV κάθετης προσαπογείωσης.

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε:

Για τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από το νεότευκτο Διακλαδικό Κέντρο Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΑΚ) του ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε, χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου ‘Αγγελου Χουδελούδη, του διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη και του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Κωνσταντίνου Βλάχου ΠΝ ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του ΚΕΤΑΚ, που ανασυγκροτήθηκε και αποτελείται από προσωπικό όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και στην συνέχεια παρακολούθησε επίδειξη ποικίλων τύπων, μεγεθών και δυνατοτήτων Drones, ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων στόχων, περιπλανώμενων πυρομαχικών (Loitering Munitions) καθώς και πληθώρα σύγχρονων διαβαθμισμένων τεχνολογικών προϊόντων που δύναται να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις διαστάσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού του ΚΕΤΑΚ, το οποίο με όραμα αναπτύσσει εργαλεία και τεχνογνωσία, που συμβάλλουν στην πρόοδο και ανάπτυξη στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας αμυντικών οπλικών συστημάτων.