Επιμένουν. Από τα ενδιαφέροντα στις ανακοινώσεις της Meta είναι τα νέα Quest 3 που θα κοστίζουν 500 δολάρια. Το νέο headset μικτής πραγματικότητας η εταιρία λέει πως έχει αλλαγές ώστε να…

…παρέχει μια 4K+ Infinite Display ανάλυση και το κάνει με οθόνες 2064×2208 στα μάτια και 120Hz. Υπάρχει 3D spatial sound και 40% πιο ανεβασμένος ήχος από το Quest 2 ενώ την επεξεργασία αναλαμβάνει ο Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 με δύο φορές ταχύτερη GPU και ισχύ για πιο γρήγορα φορτώματα και “seamless gameplay”. Η συσκευή έχει passthrough δυνατότητα αλλά όχι έγχρωμη.

Τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν να “blend physical and digital worlds together,” είπε ο Mark Zuckerberg, CEO της Meta στην παρουσίαση.

Το Meta Quest 3 στα 515 γραμμάρια είναι πάντως κάπως πιο βαρύ από το Quest 2 και συνδυάζεται με δύο Touch Plus χειριστήρια που παρέχουν, προφανώς, haptic feedback. Φυσικά για τη λειτουργία έχεις machine learning ενώ κάμερες δίνουν το παρόν για τη λειτουργία στο χώρο με την αυτονομία να φτάνει τις 2,2 ώρες χωρίς εξωτερική μπαταρία. Η σύνδεση σε υπολογιστή γίνεται με καλώδιο Meta Quest Link και χρήση Air Link ενώ η τιμή ανακοινώθηκε σα 499,99 δολάρια με τα 128 GB αποθήκευσης.

Η Meta ισχυρίζεται πως έχει πουλήσει 20 εκατομμύρια Quest την νυν γενιάς.