Είναι ήδη ιστορική γιατί είναι η Axiom-3 είναι η πρώτη all-European εμπορική διαστημική αποστολή. Το πλήρωμα της έφτασε στον ΔΔΣ – International Space Station (ISS) το Σάββατο.

Εκεί τα μέλη της Axiom-3, ο Marcus Wandt από τη Σουηδία, ο Michael López-Alegría που έχει ισπανική και αμερικανική υπηκοότητα, ο Walter Villadei από την Ιταλία και ο Τούρκος Alper Gezeravcı αφού έφυγαν από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy μέσα σε μια SpaceX Crew Dragon και πάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9, συνάντησαν και μια μεγάλη πολυεθνική ομάδα αστροναυτών.

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και υπέροχες εικόνες της κάψουλας της Axiom-3 πάνω από τα Ιμαλάϊα. Τις φωτογραφίες έβγαλαν οι αστροναύτες του ISS, Jasmin Moghbeli και Loral O’Hara…

To τετραμελές πλήρωμα θα μείνει για περίπου 2 εβδομάδες στον ΔΣΣ ενώ στην αποστολή θα εκτελεστεί μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων από έρευνα μικροβαρύτητας έως βλαστοκύτταρα.

Η Axiom είναι ιδιωτική διαστημική εταιρία που σκοπεύει πέρα από αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να φτιάξει αργότερα και δικό της σταθμό ενώ η Ax-3 είναι η τρίτη της αποστολή για τον ΔΔΣ.