Νέα έκδοση του γνωστού browser φέρνει επιτάχυνση GPU, συγχρονισμένα password και ‘ενισχυμένες’ επιδόσεις Javascript…

Αν ο Internet Explorer 9 έχει καλύψει έδαφος σε  σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις της Microsoft που χάνει έδαφος στη μάχη των browsers., ο IE9  είναι αλήθεια πως σε σύγκριση με τους υπερ-γρήγορους browsers έχει δύσκολη μάχη…

Ανάμεσα στους ΄διεκδικητές’ είναι και ο Google Chrome 10 που πλέον είναι διαθέσιμος σε beta μορφή. Όπως ο IE 9 και ο Firefox 4, ο Chrome προσθέτει την… εκ των ουκ άνευ hardware επιτάχυνση GPU για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το blog της Google:

In full screen mode, CPU usage may decrease by as much as 80%!

Δηλαδή το… φορτίο στον επεξεργαστή είναι ιδιαίτερα μειωμένο. Σε άλλες βελτιώσεις βελτιωμένη είναι η μηχανή Javascript στον πυρήνα του Chrome. Με κωδικό V8, οι άνθρωποι της εταιρίας μιλάνε για 66% βελτίωση σε σύγκριση με τις επιδόσεις στην σουίτα δοκιμών V8 όταν έχουμε σύγκριση με την προηγούμενη σταθερή έκδοση που δοκιμάστηκε.

Στη νέα έκδοση του Chrome έχουμε και συγχρονισμένα password ώστε να μοιραζόμαστε τα συνθηματικά στους (πιθανότατα) πολλούς υπολογιστές μας.  Το σύστημα περιλαμβάνει και passphrase προστασία για να μην πέσουν οι κωδικοί μας σε λάθος χέρια…

Εκτός από ταχύτητα ο Chrome υπερτερεί σε σύγκριση με τον IE 9 σε HTML5 και CSS3 υποστήριξη με σκορ  288 σε html5test.com (beta) μέτρηση, έναντι των 255 του Mozilla Firefox 4 και των 130 του IE 9 [πηγή].

Φαίνεται πως μετά το web κατάστημα, η εταιρία ετοιμάζει τη βάση για το δικό της λειτουργικό…

Δείτε τον Chrome 10 εδώ