Ο φωτσιμός LED αναμένεται να έχει περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας αγοράς φωτισμού το 2010, από το 2% του 2009 και να φτάσει τα US$4 δισεκατομμύρια το χρόνο λέει η Royal Philips Electronics…

Η Philips που επενδύει πολλά χρήματα στον τομέα εδώ και αρκετά χρόνια υπολογίζει πως ο LED φωτισμός θα αποτελεί το 5-6% της παγκόσμιας χρονιάς στο τέλος της φέτος λοιπόν με την LED φωτισμού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, να έχει το 50% της συνολικής αγοράς το 2015.

Ο κος Lee Soo Ghee, αντιπρόεδρος της ασιατικής Asia Pacific of Cree δίνει νούμερο για το 2011 με την αγορά των LED να αναμένεται να φτάσει το 10% ενώ η Βόρεια Αμερική παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για LED φωτισμό με μερίδιο αγοράς 40% από την όλη ‘πίτα’, το 33% το έχει η Ευρώπη, η Κίνα έφτασε το 21% με την Ιαπωνία και άλλες χώρες να έχουν το υπόλοιπο 6%.

Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός είναι η βασική εφαρμογή των για LED φωτισμός με 29% της αγοράς αλλά με την προώθηση της τεχνολογίας από κυβερνήσεις οι LED λάμπες αντικαθιστούν παραδοσιακά προϊόντα.

Έτσι για παράδειγμα στην Ιαπωνία οι LED λάμπες έχουν το 62% των συνολικών πωλήσεων και μια LED λάμπα ιαπωνικής εταιρίας έχει πέσει στα 3,000 yen ($36.94), ενώ μοντέλα άγνωστων εταιριών δεν ξεπερνούν τα 2,000 yen.

Οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν πως η Ευρώπη θα είναι η επόμενη μεγάλη αγορά για τέτοιους λαμπτήρες αφού η χρήση των λαμπών πυρακτώσεως θα απαγορευτεί καθολικά από το 2012 και ήδη φέτος θα έχουν μέχρι το τέλος του έτους πουληθεί 2.8 εκατομμύρια τεμάχια…