Αν σου κάτσει…

Υβριδικό. Ναι. Από την Porsche…

Και μάλιστα πανάκριβο και κορυφαίων επιδόσεων. Σίγουρα το πιο cool υβριδικό της αγοράς είναι το 918 Spyder που έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Γενεύης του 2010. Ένα όχημα με τόσο καλή αποδοχή που η Porsche ανακοίνωσε τώρα πως τελικά θα κατασκευάσει το super car και μάλιστα οι Porsche dealers δέχονται παραγγελίες τώρα…

Η 918 Spyder θα είναι ένα υβριδικό που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα κομμάτια και θα χρησιμοποιεί έναν V8 υψηλών επιδόσεων με περισσότερους από 500 ίππους σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που θα ‘παράγουν’ επιπλέον 218 ίππους. Η Porsche δίνει και… εξωφρενικά χαμηλή κατανάλωση με 3 λίτρα/χιλιόμετρα στη δοκιμή New European Driving Cycle. Τα νούμερα για τελικές καταναλώσεις θα δοθούν στα τέλη του 2013.

Μόλις 918…

Τόσα είναι τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν και θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο Porsche Stuggart-Zuffenhausen μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013. Το κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει $845,000 χωρίς τα έξοδα… ‘φροντίδας.’

Το στιλ του αυτοκινήτου θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του concept car που debutάρησε στη Γενεύη. Η διαφορά είναι πως η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται σε ένα σασί μονοκοκ με βάση ειδικό πλαστικό κράμα – CFRP ήτοι carbon fiber reinforced plastic, και θα έχει ένα χειροκίνητο σύστημα οροφής με αφαιρούμενα πάνελ που αποθηκεύονται στον χώρο αποσκευών.

Η Porsche προσφέρει στους αγοραστές της 918 Spyder και τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ειδικής έκδοσης 911 Turbo S που θα αρχίσει να παραδίδεται αργότερα το 2011.

Η ειδική 911 θα είναι επίσης με περιορισμένη παραγωγή σε 918 μονάδες και θα ονομάζεται 911 Turbo S “Edition 918 Spyder”. Θα έχει σχεδιαστικά στοιχεία που θα ‘παίρνουν’ αέρα της 918 Spyder και θα προσφέρεται σε coupe ή ανοιχτή έκδοση προς $160,700 ή $172,100 αντίστοιχα.