Ένα σκάφος που θα αυτοκατασκευάζεται και θα εκτελεί διαπλανητικά ταξίδια είναι ο στόχος…

Περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στη δημοσιότητα για ένα διαστημικό σκάφος που θα μπορεί να “εκτελέσει ένα ταξίδι ανάμεσα στα αστέρια”. Και μάλιστα πιστεύεται πως δεν θα κοστίσει περισσότερα από “μερικές εκατοντάδες δολάρια” για να κατασκευαστεί από την πλευρά της κυβέρνησης.

Και αυτό γιατί δεν θα κατασκευαστεί από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση αλλά από την μυστική οργάνωση DARPA. Η ιδέα φαίνεται να έρχεται από την κλασική νουβέλα του Robert Heinlein “Time for the Stars” όπου μια θαυματουργή οργάνωση με την ονομασία Long Range Foundation γίνεται απίστευτα πλούσια επενδύοντας σε υψηλού ρίσκου σχέδια.

Το σχέδιο των ΗΠΑ μοιάζει με αυτή την ιστορία και έχει την ονομασία “100 Year Starship”. Το.. θεότρελο τμήμα τεχνολογίας του Πενταγώνου, η DARPA και το τμήμα της NASA Αmes campus στο Silicon Valley το έχουν αναλάβει.

Τα “100 Year Starship” και “100YSS” είναι πατέντες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο γραφεί – US Patent and Trademark Office στις ΗΠΑ και σκοπός είναι να κατασκευαστεί ένα σκάφος που θα… αυτοκατασκευάζεται!

Όχι, δεν είναι αστείο δείτε εδώ!