Χάκερ φαίνεται να έχουν παραβιάσει την ασφάλεια από ένα ειδησεογραφικό website με αμυντική θεματολογία. Επιπλέον έκλεψαν τα στοιχεία συνδρομητών, στοιχεία που θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ευαίσθητα.

Η Gannet Co., εκδότης του DefenseNews, μίλησαν για τα νέα σε ένα ειδικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Στοιχεία φαίνεται να εξέθεσαν τα επώνυμα και τα ονόματα των συνδρομητών, password, διευθύνσεις email και σε πολλές των περιπτώσεων τη θέση τους στο στρατιωτικό καθεστώς, το μισθό και την υπηρεσία στην οποία είναι.

Είναι πληροφορίες που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους αφού εκτός των άλλων έτσι μπορεί να σταλεί malware σε emails που θα φαίνεται πως προέρχεται από ανωτέρους, συναδέρφους και φίλους.

Αυτές οι επιθέσεις – phishing attacks – έχουν στη διάθεση τους μια ποικιλία από δεδομένα στους τελευταίους 18 μήνες και σε αυτούς περιλαμβάνονται πολλές επιθέσεις με τελικούς στόχους εταιρίες αμυντικού εξοπλισμού, το ΔΝΤ και άλλες υπηρεσίες ενώ κάθε κυβέρνηση ετοιμάζει τα αντίμετρα της.

Η Gannet δεν είπε πως κατάφεραν να εισβάλουν οι χάκερ και έχει προσλάβει εξωτερικούς συμβούλους για να βελτιώσουν την ασφάλεια.