…καθώς η Sony κάνει αλλαγές.

Αλλαγές στην ιεραρχία και μια VIP αποστρατεία για την Μεγάλη Κυρία των ηλεκτρονικών. Ο ανερχόμενος στη Sony κος Kaz Hirai είναι πλέον πρόεδρος της SCEI, ενώ το αφεντικό της Ευρώπης ο κος Andrew House γίνεται πρόεδρος της αυτοκρατορίας των PlayStation…

Μερικές εβδομάδες μετά το PlayStation online ζήτημα για την εταιρία, η εταιρία είναι σε μια αναδιάταξη του management της και μάλιστα την κορυφή της ιεραρχίας.

Ο πρώην πρόεδρος και group chief της Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai,θα είναι πλέον πρόεδρος με το Akira Sato να αποσύρεται. Το έτερο στέλεχος ο κύριος Andrew House, και νυν πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe, παίρνει τη θέση του Hirai ως πρόεδρος της SCEI. Τελικά θα πάρει την πλήρη ηγεσία και τον έλεγχο του τμήματος PlayStation.

Αν και το όλο timing φαίνεται να έχει σχέση με την επίθεση στο PlayStation Networ τελικά δεν είναι, λένε οι πληροφορίες, έτσι. Η εταιρία είναι σε φάση αλλαγών στο τμήμα του hardware με προώθηση της αναβάθμισης του PS3 και το προσεχές λανσάρισμα του PS Vita, της πανίσχυρης μηχανής ‘εμπειρίας’ στις αγορές.

Ο δε κος House που αναλαμβάνει μια ‘καυτή καρέκλα’ είναι βετεράνος της PlayStation αγοράς αφού είχε δουλέψει στο marketing της αρχικής PlayStation κονσόλας στα μέσα των 90s. Το 1996, έγινε αντιπρόεδρος του Sony Computer Entertainment America, και δούλεψε στο λανσάρισμα των PlayStation 2 και PSP στην Αμερική.

Ουσιαστικά η Sony και SCE Group δουλεύουν για να φέρουν την αγορά του PlayStation και στη δικτυακή εποχή ενώ ο Hirai με τη νέα αναβάθμιση του φαίνεται να είναι σε πορεία για να αποτελέσει τον επόμενο πρόεδρο της Sony και ο νέος CEO μετά τον Howard Stringer του χρόνου την άνοιξη.

Τίτλοι τέλους για τον ‘πατέρα’ της Sony…

Εν τω μεταξύ ο Ken Kutaragi, βετεράνος μηχανικός που έχει οριστεί ως ο άνθρωπος που ‘γέννησε’ το PlayStation, αποσύρθηκε ως Επίτιμος Πρόεδρος του τμήματος SCEI, ενώ μένει ως σύμβουλος της Sony.

Ο Kutaragi είναι μια μορφή στον χώρο των ηλεκτρονικών και μπήκε στη Sony στα 1970s ενώ εργάστηκε στο αρχικό PlayStation – ήταν τότε ένα CD drive προσθήκη στο Nintendo SNES. Όταν η Nintendo αποσύρθηκε από το deal, ο Kuturagi ήταν το μυαλό πίσω από την τεχνολογία για ένα ζεχωριστό μηχανάκι, ουσιαστικά έφερε τη Sony στη βιομηχανία του gaming…

Έμεινε πρόεδρος της SCEI μέχρι τα τέλη του 2006 όταν αντικαταστάθηκε από τον Kaz Hirai.

Και τώρα η ώρα για το PlayStation Vita…