Το 2011 η Ρωσία θα προσπαθήσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για αν παρέχει τελευταίας γενιάς στρατιωτικό υλικό στις ΕΔ της. Σχεδιάζει, για πρώτη φορά ουσιαστικά από την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος, να επανεξοπλίσει το τις δυνατότητες της. Ο σχεδιασμός μιλά για 1000 ελικόπτερα, 600 στρατιωτικά αεροσκάφη, 100 στρατιωτικά πλοία όπως και 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια – πάντα το πιο ‘εξωτικό’ όπλο στο οπλοστάσιο της ‘Αρκούδας’.

Για να σας παρουσιάσουμε τα επόμενα όπλα της hi tech ρωσικής μηχανής:

Το 5ης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος T-50 PAK FA είναι η απάντηση της Ρωσίας στο αμερικανικό F-22 Raptor. Υπόσχεται υπερηχητική ταχύτητα των 2600 χλμ/ώρα ακόμη και σε ύψος 200 μέτρων ενώ εσωτερικά θα φέρει όπλα, βόμβες και λοιπό εξοπλισμό. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως είναι το μόνο που μπορεί να συγκριθεί με F-22 αλλά μένει να δούμε αν μπορεί να αντέξει η χώρα το εξωτικό κόστος.

Triumph C-400 σύστημα αεράμυνας – με τον κωδικό “Grumbler” σε ΝΑΤΟεική ονομασία. Υπόσχεται κατάρριψη ακόμη και σε αντικείμενο που πετά στα 40-50 χιλιόμετρα από τη γη. Καταρρίψεις υπερηχητικών αεροσκαφών, αεροδυναμικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

Το C-400 μπορεί να καταρρίψει 36 αντικείμενα ταυτόχρονα με εκτόξευση ταυτόχρονη 72 πυραύλων.

Τακτικός πύραυλος – tactical Ballistic Missile System, “Iskander”. Μπορεί να προστατέψει περιοχές με αποστάσεις έως και 280 χιλιόμετρα ενώ η πτήση γίνεται με ταχύτητα 2100 μέτρα/δευτ. Το “Iskander” μπορεί να χτυπήσει στόχο μέχρι και στα 500 χιλιόμετρα ενώ χρειάζονται 2 λεπτά και 22 δεύτερα για να φτάσει τον στόχο.

Το T-90C είναι το νέο Μέσο Άρμα Μάχης της ρωσικής βιομηχανίας. Με βάρος 46 τόνους είναι εξοπλισμένο με μη παραδοσιακά μέσα δυναμικής προστασίας όπως και συνδυασμό όπλου και πυραύλου. Θα διανύσει 32 χιλιόμετρα σε μια ώρα και θα φτάσει 50χλμ/ώρα τελική ταχύτητα. Σε 2 λεπτά το άρμα υπόσχεται να έχει θέσει εκτός μάχης το 60% των εχθρικών αρμάτων.

Το Ка-52 Alligator προορίζεται, μετά από πολλά χρόνια δοκιμών, να αντικαταστήσει το Black Sharp. Ελέγχει μια ομάδα επιθετικών ελικοπτέρων με ταχύτητα έως και 350χλμ/ώρα ενώ μπορεί να κατευθύνει έως και 460 πυραύλους αέρος-εδάφους, ρουκέτες και δικό του αντιαρματικό σύστημα. Το ίδιο το μέσο φέρει υψηλή θωράκιση.

Το πιο χαρακτηριστικό όπλο στον κόσμο. Το Τυφέκιο Kalashnikov έχει αλλάξει με κατασκευή από μαύρο πολυαμίδιο και νέα μοντέλα είναι τα 107 και 108 με νέο σύστημα στόχευσης και εκτοξευτήρα οπλοβομβίδων.

Mi Night Hunter. Το ελικόπτερο έχει σαν κύριο μέσο το αντιαρματικό όπλο 2A42 που υπόσχεται πως δεν θα υπερθερμαίνεται ποτέ. Μπορεί αν μείνει μέχρι και 5 μέτρα πάνω από επίγειο αντικείμενο ενώ θα αντέξει και πυρά 20 χιλιοστών.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Topol υπόσχεται να διατηρεί στις πυρηνικές δυνάμεις τη θέση της Ρωσίας. Διαρκής αλλαγή θέσης και μόλις 22 μέτρα μήκος με βάρος στον ένα τόνο. Μπορεί να καλύψει απόσταση 11 χιλιάδων μέτρων με μια θερμοπυρηνική κεφαλή.

Ο δε θαλάσσιος Bulava έχει το μισό μήκος από τον Topol με εμβέλεια όμως 8000 χιλιόμετρα.

Το Borey, είναι ένα πυρηνικό υποβρύχιο νέα γενιάς που φέρει του πυραύλος Bulava. Μέχρι και 107 άτομα μπορούν να μείνουν σε βάθος 480 μέτρων για 3 μήνες.

Με εμβέλεια 8000 χιλιόμετρα ανταγωνίζεται την αμερικανική κλάση Virginia. Η δε κορβέτα πολλαπλών ρόλων Steregushiy (Vigilant στα αγγλικά) έχει σαν κύρια αποστολή την άρνηση περιοχής και την επίθεση σε ακτές ενώ έχει επιφάνεια 1365 τ.μ και φέρει πλήρωμα 99 ατόμων.

Το Su-30 είναι η εξαγωγική έκδοση του Su-27 και είναι ικανό να φτάσει στα 14 χιλιάδες πόδια σε 1 λεπτό ενώ μένει στον αέρα για 3.5 ώρες. Το επέλεξε η Μαλαισία πέρυσι και σε εξελιγμένη έκδοση το έχει επιλέξει η Ινδία με ηλεκτρονικά από τη δύση.

Η Brahmos είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ινδία. Πύραυλος κατά πλοίων έχει εμβέλεια 300 χιλιόμετρα ενώ η Ρώσοι έχουν συνεργαστεί με Χιλή, Βραζιλία και Νότιο Αφρική για να τον αποκτήσουν…