Η Microsoft πριν λίγα 24ωρα έδειξε στον κόσμο τι πιστεύει πως πρέπει να έχει ο ‘πελάτης’ στα χέρια του με λειτουργικό Windows 8 – το ‘μέλλον’ του  personal computing με τη δική της ιδέα…

Of course Microsoft’s vision entails a multi-pronged approach, but all eyes are on one prong in particular for the time being: tablets. And where these slim, sleek, sought-after slates are concerned, analysts are already beginning to weigh in on Microsoft’s odds. Read on for more.

Όπως ισχυρίζεται ο αναλυτής της RBC Capital Markets, κος Robert Breza, τα Windows 8 tablets θα βοηθήσουν τον κολοσσό να κάνει ανοίγματα στον χώρο του personal computing. Δεν είναι ο μόνος κύριος που επαινεί το Microsoft Metro user interface με τα πλακίδια. Είναι αλήθεια πως τα ‘Smart Tiles’ “…χρησιμοποιούν το multi-touch για έναν έξυπνο και βολικό τρόπο να έχεις κανείς πρόσβαση σε αρχεία και δεδομένα που χρησιμοποιεί συχνά.”

Όπως λέει ο κος Breza υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως και η εγκατεστημένα βάση χρηστών των Windows – που είναι της τάξης του ενός δις – αλλά και η υποστήριξη από τις επιχειρήσεις μαζί με την υποστήριξη developer πουν τον κάνουν να δίνει εκτίμηση για 15% της αγοράς των tablet το 2014.

Σήμερα η εταιρία έχει το 1% της αγοράς και τα Windows 8 θα είναι στην αγορά αργά το 2012.

Windows 8 tablets και ένας ρόλος της εταιρίας στην post-PC εποχή; Αν είναι το προϊόν καλό, γιατί όχι…