Όπως αναμένονταν, ήρθε η ώρα για να βγει στη δημοσιότητα η δοκιμαστική (Beta) έκδοση του Apple iOS 5. Το νέο λειτουργικό είναι διαθέσιμο για κατέβασμα σε όσους έχουν συμβατές συσκευές από το ‘φρέσκο’ iPhone 4S στο iPhone 4 και iPhone 3GS όπως και νέες εκδόσεις των iPod touch, το iPad και το sequel του…

Στα χαρακτηριστικά του iOS 5 συμπεριλαμβάνονται τα iCloud, iMessage, Newstand, Reminders, καλύτερη κάμερα και user interface όπως και μια απλή photo editing Photo app.

Ήδη πάντως υπάρχουν εδώ και διαμαρτυρίας με servers που είναι αργοί και το ίδιο το iTunes να έχει ζητήματα όπως λέει το ubergizmo. Η ένδειξη Error 3200 έχει σχέση με servers που δεν ανταποκρίνονται και κάποιες στιγμές εμφανίζεται.

Για να επιταχύνει κανείς τη διαδικασία το σβήσιμο βίντεο και φωτογραφιών και η μετακίνηση σε υπολογιστή ίσως χρειαστεί Το backup πάντως διαρκεί πολύ ώρα και ίσως είναι και ζήτημα iTunes.

Μετά την αναβάθμιση δεν αναφέρονται ζητήματα με το iCloud αλλά από την ίδια πηγή αναφέρθηκαν α) προβλήματα με νέαn Apple ID και β) με το notes for iCloud και ίσως άλλες apps, θέλεις .me Apple ID. Φαίνεται να μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές Apple ID για τα iTunes και iCloud.

Τέλος πολλοί χρήστες αναφέρουν πως στην αναβάθμιση έσβησαν φάκελοι. Αν πάντως δεν ενδιαφέρεστε για την αναβάθμιση “τώρα αμέσως”, μπορείτε να περιμένετε κάπως…

PS Από την άλλη όπως βλέπετε στο βίντεο ήδη κάποιο ‘δουλεύουν’…