Η κορεατική εταιρία είναι σήμερα στην πρώτη θέση στα smartphone…

Η εταιρία ισχυρίστηκε πως η νίκησε την Apple με 8-προς-5 στα smartphone και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το τρίμηνο την Πέμπτη, πούλησε 28 εκατομμύρια smartphone στο 3ο τρίμηνο του 2011, τέσσερις φορές περισσότερα από την περυσινή χρονιά και 65% πιο πολλά smartphone από την Apple, Inc. στο ίδιο τρίμηνο.

Η συγκεκριμένη μονάδα μίλησε για $13.49 δισεκατομμύρια τζίρο στο ίδιο διάστημα και $2.64 δις. κέρδη.

Στα άλλα τμήματα της εταιρία όπως οι πωλήσεις PC, LCD TV, εξαρτήματα και άλλα, η εταιρία μιλά για $37.65 δισεκατομμύρια, που είναι αύξηση 3% από πέρυσι ενώ συνολικά τα κέρδη είναι 23% πάνω από πέρυσι στα $3.11 δις.

Η εταιρία έχει πάντως προβλήματα με τις οθόνες όπου είχε ζημιές $81.45 εκατομμύρια, ενώ οι τιμές σε τηλεοράσεις και οθόνες πέφτουν σταθερά. Το μόνο που κράτησε στην τομέα καλές επιδόσεις ήταν το τμήμα των OLED.

Τέλος, η Samsung λέει πως το τμήμα των μνημών NAND κράτησε καλά με τιμές σε DRAM και NAND μοντέλα να έχουν ανέβει αφού αρκετοί κατασκευαστές έφυγαν από την αγορά. Ο τζίρος της εταιρίας εδώ ήταν στα $8.67 δις. και τα κέρδη στα 1.44 δις. δολάρια.

Η εταιρία πάντως έχει πολλά εμπόδια στον δρόμο για την κερδοφορία με τις αγωγές της Apple απέναντι στα Samsung smartphones και tablets να μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ενώ η εταιρία έχει και δίνει $10 ανά Android smartphone Samsung στην Microsoft Corp. λόγω των σχετικών μηνύσεων.

Καυτή αγορά…