Ο υπεύθυνος του διαστημικού προγράμματος της Κίνας, ο κος Chang Wanquan ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την εκτόξευση του Shenzhou-8. Είναι το διαστημικό σκάφος της Κίνας.

Το μη επανδρωμένο Shenzhou-8 πήγε με ασφάλεια στην τροχιά όπου ορίστηκε μετά την εκτόξευση στις 5:58 a.m. μετά την εκτόξευση του οχήματος από το Διαστημικό Κέντρο Jiuquan Satellite Launch Center σε μια περιοχή από όπου χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος εκτόξευσης Long March-2F.

Το όχημα πάει για συνδεθεί με τον Tiangong-1, ένα διαστημικό όχημα με την ονομασία Heavenly Palace-1. Το όχημα αυτό έχει εκτοξευτεί στις 29 Σεπτεμβρίου από την Κίνα. Αν γίνει σωστά η σύνδεση, η Κίνα θα έχει τον δικό της διαστημικό σταθμό μέχρι το 2020.

Η σύνδεση του Shenzhou-8 θα γίνει στα 343 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Το διαστημικό σκάφος θα επιστρέψει στη Γη μετά από τρεις συνδέσεις. Στην εκτόξευση ήταν και Κινέζος αντιπρόεδρος Zhang Dejiang ενώ υπήρχαν στελέχη και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, της European Space Agency και του γερμανικού German Aerospace Center.