Ομάδα από την Ιαπωνία έχει αναπτύξει έναν ειδικό παράγοντα που αντιδρά ώστε τα καρκινικά κύτταρα να φαίνονται στο σκοτάδι και μάλιστα στο γυμνό μάτι…

Αυτή η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειρουργούς να διαχωρίσουν τα καρκινικά και τα υγιή κύτταρα και αυτό το εύρημα το μαθαίνουμε από πρόσφατη δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Science Translational Medicine.

Σε μερικά λεπτά, η ουσία που ψεκάζεται και έχει αναπτυχθεί από τον κο Yasuteru Urano, καθηγητή χημικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tokyo και τον Hisataka Kobayashi, επιστήμονα στο αμερικανικό Νational Institutes of Health μπορεί να καταδείξει καρκινώματα μικρότερα από το 1 mm, στοιχεία που δεν μπορούν άλλες εξετάσεις να δείξουν,

Η ομάδα άρχισε να προσέχει ένα ένζυμο πάνω στην επιφάνεια του κυττάρου που δουλεύει σαν ‘ψαλίδι’ και κόβει το γλουτεμικό οξύ με την ονομασία glutathione, ενώ οι ερευνητές δημιούργησαν ένα μόριο που φωτίζει πράσινο όταν ‘κόβεται’ το οξύ αυτό.

Η ομάδα από την Ιαπωνία κατάφερε τα καρκινικά κύτταρα να φωτίζουν έως και 20 περισσότερο τους μυς από ποντίκια όπου έγινα οι δοκιμές, μυς στους οποίους είχαν μεταμοσχευθεί καρκινικά κύτταρα ανθρώπου.

Η ομάδα δοκιμάζει μήπως είναι το υλικό που ψεκάζεται δηλητηριώδες αλλά λέει πως αρνητικά αποτελέσματα υπήρχαν μόνο σε μεγάλες ποσότητες.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φτηνό υλικό για νοσοκομεία σε μερικά χρόνια με τον καρκίνο να είναι το πιο συχνό αίτιο θανάτου στους Ιάπωνες….