Το νέο VW Golf 7  είναι το ‘μια από τα ίδια’ σχεδιαστικά και σε κάνει να χασμουριέσαι μέχρι τέλους οπτικά ΑΛΛΑ…

… έχει tech. Για να δούμε το top 10:

1. Lane-keeping

Το σύστημα lane-keeping στο Golf 7 είναι αρκετά προηγμένο. Στο όχημα έχουμε ένα buzz (…) στο τιμόνο και μια αλλαγή πορείας για να μπει στη σειρά. Η βελτιίωση είναι ΚΑΙ πως λειτουργεί συνέχεια και όχι μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα.

2. Direct Steering

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι πιο σφιχτό και καλό σε απόκριση το σύστημα διεύθυνσης και άρα πιο fun to drive. Χρησιμοποιεί το progressive gear ratio όπως ονομάζεται.

3. Fatigue Detection

Παλιά μόνο στις Mercedes-Benz ένα σύστημα που κοιτά πολλά μεγέθη όπως την γωνία διεύθυνσης και την ταχύτητα αλλά και το πόσο είμαι στο δρόμο. Το σύστημα εδώ κοιτά αυτά αλλά και π.χ αν εκτελείς γρήγορα αλλαγές πορείας. Πρωτομπήκε στο Passat.

4. Adaptive cruise control

Σε αρκετά mid-range to high-end έχουμε adaptive cruise control (ACC) που μετρά και κρατά σε σύγκριση με τα όσα είναι μπροστά την ταχύτητα. Αυτό στο Golf 7 λειτουργεί στα 30 με 150 χλμ/ώρα και μέχρι και σε στάση. Χρηστικό.

5. Multicollision braking

Ονομάζεται post-crash braking. Τι κάνει; ανιχνεύει αν είναι να τρακάρεις ΑΛΛΑ, συνεχίζει να φρενάρει και μετά την πρόσκρουση καθώς μελέτες δείχνουν πως πολλοί τραυματισμοί έχουν συμβεί μετά το φρενάρισμα.

6. 64GB SSD

Σε ανώτερα επίπεδα τιμής το Golf 7 έχει ένα μεγάλο 64GB SSD drive με τα περισσότερα δεδομένα για το navigation αλλά και 10GB για τον οδηγό. Μια 8άρα touchscreen συμπληρώνει.

7. WiFi

Μαζι με την 9άρα touchscreen, την Discover Pro υπάρχει και ένα mobile hotspot χαρακτηριστικό για tablet ή κινητό.

8. Emergency braking

Σε ταχύτητες κάτω από τα 30 χλμ/ώρα το Golf φρενάρει σε τρια στάδια: ελαφρύ αν δεν επίκειται σύγκρουση, medium braking και full-stop.

9. Light assist

Καθώς οδηγείς η μεγάλη σκάλα ή οι προβολείς ενεργοποιούνται αυτόματα με κάμερα – forward-facing camera. Χωρίς άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο, ενεργοποιούνται οι προβολείς. Καλό.

10. Πιο ελαφρύ

Η VW λέει πως μείωσε συνολικά το βάρος κατά 23 kg με υψηλής ποιότητας ατσάλι.