Πως επικοινωνούν στα γραφεία της Google; με ένα multimllion video-conferencing σύστημα της ίδιας της εταιρίας.

Highfive

Το ονομάζουν VC link και συχνά το έχουν ανοιχτό όλη μέρα για chatting και συνεργασία σε projects. Ο κος Shan Sinha δούλεψε στη Google για δύο χρόνια στο product management για τη σουίτα των ¨”online office applications,” Google Apps, και του άρεσε.

“There was a pretty magical transformation at Google,” είπε ο Sinha. Και το 2012 έφυγε και χρηματοδότησε μια startup, την Highfive που έχει στόχο να στείλει το video conferencing σε όλο τον κόσμο, κάτι που και η ίδια η εταιρία επιχειρεί με το Chromebox for Meetings, λύσεις για όλους και όχι όπως των Cisco και Polycom που έχουν στηθεί για φτηνά PCs μέσω web browser.

Στην Highfive θέλουν κάτι άλλο που είναι ένα σύστημα high-definition για conference rooms, πιο φτηνό από τα Ciscos και τα λοιπά.

ttoiujdzjdxbdrp5jmgu

Και voila: έχουμε το πρώτο προϊόν, το κόστους $799 μοντέλο για να έχεις conference room σε κάθε οθόνη αλλά και να μετακινείς video feeds και σε iPhones, iPads, και Android μηχανάκια: το βολικό των smartphone video-chat app με μια higher fidelity—εμπειρία των conference-room που βλέπεις σε ταινίες.

Αλουμίνιο, HD ποιότητα ήχου, και όλα με μια smartphone app, όλα από συσκευή σε συσκευή εύκολα. Μόλις λυθούν bugs, η τεχνολογία conferencing ίσως να έχει αλλάξει…