Οι Βαυαροί αποφάσισαν να εντυπωσιάσουν στη φετινή CES. Και με το BMW i Vision Future Interaction Concept Car αποφάσισαν να δώσουν τι δική τους εκδοχή ενός ‘self-driving’ αυτοκινήτου. Μια BMW από το μέλλον. Μαζί και η δεύτερη που ονομάζεται i8 Mirrorless που αντί για καθρέπτες έχει κάμερες.

BMW i Vision Future Interaction Concept Car

Αυτή η i8 Spyder είναι concept. Αλλά και πάλι εντυπωσιάζει. Με high-res head-up display, όργανα 3D και τρια drive modes: Pure, Assist και Auto Mode. Στόχος; άφθονη πληροφορία χωρίς να ‘εμποδίζεται’ο οδηγός.

BMW i Vision Future Interaction Concept Car00

Σε Assist ρύθμιση το όχημα αναλαμβάνει πολλά για να αποφύγει ατύχημα ενώ τέλος σε full self-driving Auto Mode, γίνεται ότι στις ταινίες: το τιμόνι πάει μπροστά, μια 21αρα οθόνη σε ενημερώνει και πίνεις καφέ – λέμε τώρα.

Εδώ λειτουργεί και το BMW AirTouch 3D gesture control system για παραπάνω χρήση. Το δε Auto Mode δεν είναι νόμιμο παρά σε μερικά τμήματα των ΗΠΑ. Με το AirTouch δε, η BMW πάει τα gesture controls ένα βήμα παρακάτω.

Το άλλο πρωτότυπο, το i8 Mirrorless είναι ένα i8 χωρίς καθρέπτες αλλά με high-res side κάμερες με Gorilla Glass 2 φακούς παντού.

Image: BMW