Μια νέα χρονιά και μια νέα έρευνα. Αυτή τη φορά για κάτι που έχουμε δει μόνο ως επιστημονική φαντασία. Η Kolon Industries έχει κάνει μια έρευνα και μας δίνει ημερομηνία. Τα ‘διπλώμενα’- foldable smartphones, θα έχουν το 20% της συνολικής αγοράς, τουλάχιστον στη Νότιο Κορέα. Πότε; Πως;

Μόλις αρχίσει η μαζική παραγωγή που αναμένεται να ξεκινήσει το 2018. Η έρευνα της εταιρίας δείχνει πως υπάρχουν σήμερα τρεις με πέντε εταιρίες τεχνολογίας που θα ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή το 2018. Αυτό δείχνει η έρευνα του κ. Kang Chung-seok, στελέχους της Kolon Industries.

Η εταιρία έχει ένα τμήμα που ειδικεύεται σε μια τεχνολογία που ονομάζεται ‘flexible colorless polyimide division’ και σήμερα είναι η μόνη που έχει την εν λόγω τεχνολογία. Είναι η τεχνολογία που θα αντικαταστήσει το γυαλί με OLED οθόνες.

Και μιλάμε για πραγματικά ‘εξωτικές’ τεχνολογίες:

“The bend radius of 1 millimeter is the most ideal but that may cause a safety issue,” είπε ο κ.Kang στην ‘The Korea Herald’. “So, tech companies are likely to unveil the bend radius of 5 millimeters first and then gradually unveil devices with less bend radius.”

Τι άλλο αναμένεται; Η εταιρία αναμένει να ξεκινήσει παραγωγή μαζική με 100 εκατομμύρια ‘οθόνες’ – film sheets’, το 2018.