Ένα καινούργιο Renault Scenic θα καταφθάσει το 2024. Οι Γάλλοι με το Vision Concept δίνουνε μια γεύση από την τεχνολογία και τις…

…ιδέες πίσω από το εμβληματικό μοντέλο που θα πρέπει να πετύχει για τη φίρμα.

Και εδώ έχουμε ένα μοντέλο που κάθεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-EV ενώ το μοντέλο θα κινείται με υβριδικό σύστημα που θα έχει και ηλεκτροκίνηση αλλά και υδρογόνο παρακαλώ.

Την ίδια πλατφόρμα έχουν χρησιμοποιήσει και στο Nissan Ariya, με το μοντέλο της Renault να προορίζεται βάσει μεγέθους, για ανταγωνιστής του VW ID.4 (το Megane E-Tech Electric θα τοποθετηθεί «απέναντι» από το ID.3). Μόλις πριν λίγους μήνες, η Renault αποκάλυψε το Scenic Vision Concept πάνω στο οποίο βρίσκουμε πολλά από τα στοιχεία που θα είναι χαρακτηριστικά του επόμενου –ηλεκτρικού- Scenic. Μάλιστα, ο επικεφαλής σχεδιαστής Gilles Vidal είπε ότι η εξωτερική σχεδίαση του πρωτότυπου είναι «περισσότερο από το 90% ακριβώς το αυτοκίνητο παραγωγής».

Ο ηλεκτροκινητήρας με τους 218 ίππων το -όχι και ο πύραυλου- Megane E-Tech με την μπαταρία 40 kWh θα συγκατοικούνε με κυψέλες (fuel cells) των 15 kW και έτσι οι άνθρωποι της εταιρίας ελπίζουνε σε 800 χιλιομέτρα αυτονομία.

Στο μοντέλο παραγωγής τώρα, μια βασική έκδοσης θα εφοδιάζεται με μπαταρία 40 kWh για 322 χιλιομέτρων, ενώ είναι πιθανή και έκδοση των 60 kWh. Λογικά πολλές από τις τεχνολογίες του Nissan Ariya είναι εδώ ενώ υπάρχει και ταχεία φόρτιση για το 80% της αυτονομίας μέσα σε 30 λεπτά.